Jātiek kājās! • IR.lv

Jātiek kājās!

5
Ilona Balode.
Anda Burve-Rozīte

Pirms diviem mēnešiem mūziķa Rolanda Ūdra un rakstnieces Ilonas Balodes laimīgo ģimenes dzīvi satricināja smags satiksmes negadījums. Rolands vairākas nedēļas atradās komā. Šonedēļ no Gaiļezera pārvests uz rehabilitāciju Siguldas slimnīcā, bet viņa dzīvesbiedre ir spara pilna darīt visu, lai vīrs atveseļotos

Tā bija skaista 17. janvāra diena. Ietinusi slingā mēnesi veco Bārtu, Ilona no mājām Grīziņkalnā devās nelielā pastaigā. Spīdēja saule, pūta dzestrs vējiņš. «Mēs ejam pa meža ceļu, kas sniegpārslu dimantos viz…,» viņa pie sevis klusi dungoja nesen ierakstīto Rolanda dziesmu ar Rūdolfa Liedaga vārdiem. Drīz jātop diskam! Lēnā solī izgājusi cauri Lielajiem kapiem, Ilona nolēma – šī būs garāka pastaigas diena! Ucinādama Bārtu, viņa devās Mežaparka virzienā. 

Mājupceļā, jau pustumsā, atgadījās kas ļoti nepatīkams: paslīdējusi uz ledus, sieviete ar mazuli krita. Dēlu aizsargāja, cieši skaujot. Notikušo redzēja kāda vecāka sieviete, viņa šausmās iekliedzās un uzsauca Ilonai, lai mazo noteikti atrāda ārstam. 

Mājās. Jau tumšs! Ilona iztina dēliņu, uzmanīgi apskatīja. Zīdainis apmierināti dūdoja, viss bija kārtībā. Bet kur tad Rolands, viņa pēkšņi iedomājās. Pēdējie septiņi gadi kopš abu tikšanās pagājuši, gandrīz vienmēr esot kopā – koncertos, ballītēs, sadzīvē. Šī bija retā diena, kad Ilona nebija devusies ārpus mājas kopā ar Rolandu. Viņa zvanīja vīram. Automātiskais atbildētājs vēstīja, ka adresāts nav sasniedzams. Viņa jutās apmulsusi. Rolands nemēdza pazust, nedodot par sevi ziņu. Parasti viņi viens par otru zināja visu. Sāka salt – par siltumu ģimenes trīsistabu dzīvoklītī ar malkas apkuri vienmēr rūpējās Rolands. Viņš bija tas, kurš diendienā stiepa malkas maisus, kurināja krāsnis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu