Līsbetas jaunā dzīve • IR.lv

Līsbetas jaunā dzīve

3

Vai Stīga Lārsona slavenās triloģijas Millenium turpinājums ir tikpat aizraujošs?

Ārkārtīgi populārām grāmatu sērijām ir kas kopīgs – tā vien šķiet, ka rakstnieki, lasītāji un izdevēji vēlas tās turpināt bezgalīgi. Līdzīgs liktenis ir piemeklējis zviedru rakstnieka Stīga Lārsona slaveno Millenium sēriju, kas sagaidījusi savu pirmo turpinājumu vairāk nekā desmit gadus pēc autora nāves. To sarakstījis zviedru žurnālists Dāvids Lāgerkrancs. 

Retais kriminālromānu cienītājs nebūs dzirdējis Līsbetas Salanderes vārdu. Kad 2005. gadā iznāca Millenium pirmā grāmata Meitene ar pūķa tetovējumu, tieši skarbā, ar ģeniālu prātu apveltītā hakere Līsbeta kļuva par pasaules zvaigzni par spīti raksturam, kas viņai neļāva iekļauties sabiedrībā, un gājieniem, kas pirmajā brīdī lika izbrīnā saraukt uzacis.

Jaunākajā grāmatā Līsbetas raksturs nav mainījies un viņa atkal liek lietā savas ģeniālās spējas, lai risinātu slepkavību un mistisku mākslīgā intelekta zādzību, pašai paliekot ēnā. Savukārt žurnālistam Mīkaelam Blumkvistam ir jātiek galā ne tikai ar slepkavību, kurā pats ierauts apstākļu sakritības dēļ, bet arī ar draudošo žurnāla Millenium bankrotu un nemitīgu nomelnošanas kampaņu, kas vērsta pret žurnālista pētniecisko darbību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu