Attiecību tveice • IR.lv

Attiecību tveice

5
Reifa Fainsa spēlētais varonis ir ar skaļu rīkli apveltīts, drudžainas enerģijas pilns vīrišķis, kas dzīvi bauda, to rijīgi grābjot riekšavām.

Drāma Saules apžilbinātie kurš nolūzīs pirmais?

Šķietami necils pleķītis uz kartes Vidusjūrā starp Sicīliju un Tunisiju – par savas jaunākās filmas Saules apžilbinātie norises vietu itāļu režisors Luka Gvadanjīno (Luca Guadagnino) ir izvēlējies Pantellērijas salu. Saules izdedzinātās, putekļainās pakalnes ir pateicīgs fons varoņu ekscentriskajām attiecībām, kas ik pa laikam kļūst tikpat nokaitētas kā tveices nesaudzētās salas āres. 

Sākotnējo rāmumu un idilli, kuru intīmā divvientulībā ar savu draugu beļģu dokumentālistu (Matiass Shūnārts) bauda rokzvaigzne Marianna (Tilda Svintone), gluži vai nekaunīgi pārtrauc viņas bijušā mīļākā, producenta Harija (Reifs Fainss) pēkšņā ierašanās. Fainsa varonis ir ar skaļu rīkli apveltīts, drudžainas enerģijas pilns vīrišķis, kas dzīvi bauda, to rijīgi grābjot riekšavām. Viņš ir pilnīgs pretstats Svintones spēlētajai Mariannai, kuras loma, šķiet, ir viena no mazrunīgākajām aktrises karjerā – viņas varone ir palikusi bez balss. 

Interesanti, ka Gvadanjīno filmas dinamiku sasniedz, aktieru personāžus veidojot klaji atšķirīgus – radikāli pretmeti ir arī Shūnārta klusais, mērenību cienošais dokumentālists un Henrija meita Penelope (bēdīgo Greja piecdesmit nokrāsu Dakota Džonsone), provokatīva nimfete. Četrotnes attiecības nereti tiek izspēlētas piemājas baseinā: tur notiek viss, sākot ar slēptu skatu apmaiņām un beidzot ar zēniskām sacensībām peldēšanā. Ja varoņu vārdi vai savstarpējo attiecību mutulis šķiet pazīstams, jūs nekļūdāties: Gvadanjīno lente ir aizguvums no Žaka Derē 1969. gada erotiskās drāmas Baseins (La Piscine). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu