Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
45 gadi

 

ooooo 45 gadi / 45 Years. Sirsnīga elēģija par ilggadējām attiecībām un mīlestības trauslumu, saskaroties ar noslēpuma un šaubu ēnu. Britu aktieri Šarlote Remplinga (70) un Toms Kortnijs (78), spēlējot precētu pāri kāzu jubilejas priekšvakarā, skatītāju lēnām, mērķtiecīgi un smeldzīgi ved pretim satricinošam pārdzīvojumam. Jāredz! Kinoteātrī Splendid Palace no 12. februāra.

ooooo Klusuma skatiens / The Look of Silence. Amerikāņu režisora Džošua Openheimera dokumentālais vēstījums par Indonēzijas 60. gadu vidū notikušo slaktiņu sekām ir ne mazāks tour de force kā viņa iepriekšējā, arī šai tēmai veltītā lente Nogalināšanas anatomija (Act of Killing, 2012). Unikāls dokumentālā kino paraugs, kas sagādā spēcīgu, žņaudzošu atziņu par cilvēku dabas brutalitāti un netaisnību – vainīgie vēl aizvien ir nesodīti. Kinoteātrī Kino Bize no 5. februāra.

oooo Dedpūls / Deadpool. Lai arī apzināti muļķīgs, tomēr nepieklājīgi humoristisks un izklaidējošs Marvel komiksa pārnesums uz lielā ekrāna. Apveltīta ar dāsnām devām ironijas, šī filma pazviedz gan par popkultūras pikantērijām, gan pati par sevi un supervaroņu žanra un grāvēju klišejām. Šis gabals atšķirībā no citiem Marvel komiksos balstītajiem nebūs piemērots ģimenēm ar maziem bērniem. Kino no 12. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu