Mirkļbirku laiks • IR.lv

Mirkļbirku laiks

4
Pauls Raudseps

Spriedzē daudzi vēlētāji kļūst nervozāki un meklē drošību pie «savējiem»

Visapkārt krīzes nomaina cita citu tādā ātrumā, ka kļūst grūti tām izsekot, un notikumi gada sākumā jau liekas notikuši senā pagātnē.

2015.gadu ievadīja aukstasinīgais teroristu uzbrukums Charlie Hebdo 7.janvārī. Pasaulē sacēlās sašutuma vētra. Parīzē notika milzīga demonstrācija vārda brīvības atbalstam ar daudzu pasaules līderu līdzdalību. Soctīklos plaši izplatījās mirkļbirka #JeSuisCharlie – bet tikai uz mirkli.

Drīz vien eirozonas sāpju bērns Grieķija sagražojās ne pa jokam. Populistiski kreisā Syriza valdība nolēma, ka labākā sarunu taktika ar starptautiskajiem aizdevējiem ir izaicinoša šantāža, defolta un eirozonas uzspridzināšanas draudi. Taču, par spīti jūlija sākumā notikušam referendumam, kurā Grieķijas pilsoņi pārliecinoši nobalsoja pret aizdevēju prasībām, Syriza vadītāja Cipra taktikas galvenie sasniegumi ir īslaicīgas, bet ļoti sāpīgas banku krīzes izraisīšana, ekonomikas atlabšanas apstādināšana un vienošanās par skarbākiem noteikumiem, nekā Grieķija būtu varējusi panākt gada sākumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu