Cilvēki, kas sadzina pēdas. Gints Ginters un Irina Dzeva • IR.lv

Cilvēki, kas sadzina pēdas. Gints Ginters un Irina Dzeva

7
Gints un Irina savā darbavietā — Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijā Gaujas ielā. Viņiem rokās mapes, kurās dokumentētas darbības pusotra gada garumā, meklējot varmāku.
Ieva Alberte

Divi no simtiem policistu, kas meklēja Imantas pedofilu. Irina pirmā uzzināja viņa identitāti, bet Gints uzlika rokudzelžus

Izsaukums uz Imantu. Liftā uzbrukts mazai meitenei. Piektdie-nas pēcpusdienā, 2014.gada 17.janvārī. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas darbinieki dodas turp. Viens no viņiem – Gints Ginters. Notikuma vietā nevarēja saprast, kas tieši noticis. «Bērns bija šoka stāvoklī. Bez miesas bojājumiem. Uzbrukums, zādzība? Varbūt nobiedējis narkomāns vai dzērājs? No notikuma detaļām nekas neliecināja, ka tas bija dzimumnoziegums,» atceras Gints. Mediķu palīdzību meitenei nevajadzēja, taču psihologa gan, viņa bija kritiskā stāvoklī. Policisti apsekoja notikuma vietu, uzklausīja liecinieku liecības, izņēma visus iespējamos videoierakstus.

Pēc mēneša kļuva skaidrs, kas liftā notika, jo cietušo beidzot ļāva nopratināt. Bija zināms arī varmākas DNS, ko noskaidroja pēc spermas, kuru atrada uz meitenes jaciņas.

Nākamais uzbrukums notika 4.martā Imantā. Atkal deviņstāvu mājas liftā. Gintam todien bija dežūra, viņš devās turp. «Man bija skaidrs, ka tā ir tā pati persona,» policists atceras.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu