Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Krampus

 


ooo
 Krampus. Mistrojums starp sadzīvisku komēdiju un šausmeni Ziemassvētku noskaņās. Filmas «titulvaronis» ir vācu folkloras mošķis jeb Ziemassvētku vecīša «alternatīva» nepaklausīgu bērnu biedēšanai. Velnam līdzīgā parādība veiksmīgi tiek galā arī ar pieaugušo baidīšanu – šausmu ainas ir krietni vien atmiņā paliekošākas par smiešanos. Lai arī filmas stāsts nereti zvalstās nespējā atrast vienotu un dinamisku toņkārtu, Krampus nav sliktākā izvēle svētku izklaides skatāmvielai. Kino no 11.decembra.

ooo Brodskis nav poēts.Dokumentālā filma par Josifu Brodski – dzejnieku, padomju disidentu un dzīvi trimdā. Deklaratīva, taču līdz ar to viegli uztverama un informatīvi piesātināta ar faktiem no biogrāfijas. Jāuzsver gan, ka izcilais dzejnieks būtu pelnījis mākslinieciski smalkāku un delikātāku dzīvesstāsta izklāstu. Splendid Palace no 12.decembra.

Ksenija Rapoporta. Atvērtā lekcija. Slavenās krievu aktrises lekcija par darbu Eiropas kino, tajā skaitā pie itāļu klasiķa, režisora Džuzepes Tornatores. Kā ziņo organizatori, lekcijā paredzēts aplūkot Krievijas un Eiropas starpkultūru mijiedarbību kino un teātrī, uzsverot «kopīgo un atšķirīgo radošajā pieejā, metodēs un uzdevumos kino un dramatiskajā mākslā». Splendid Palace Lielajā zālē 14.decembrī plkst.19. Biļetes cena 19-45 €. Bilesuserviss.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu