«Bubulis nāk» • IR.lv

«Bubulis nāk»

5
Sergejs Kārītis.
Māra Miķelsone

Viens no kandidātiem uz vakanto NEPLP vietu Baltijas Mediju alianses jurists Sergejs Kārītis grib izmēģināt, vai var vienā upē iekāpt divreiz

Restorānā viņš ienāk liels un nedaudz uzrāvis plecus. Atpazīstams pēc fotogrāfijām medijos, bet pavisam maz par Sergeju Kārīti (39) zināms plašākai sabiedrībai – tikai drumslas no publiskiem izteikumiem Nacionālajā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), kur viņš jau darbojās agrāk, bet tagad kandidē atkal. Kārītis vada juridisko nodaļu Baltijas Mediju aliansē (BMA), kas pieder krievu uzņēmējam Oļegam Solodovam un Latvijā plašu auditoriju sasniedz ar Pirmo Baltijas kanālu, kurā translē arī Kremļa kontrolētās televīzijas ziņas. Jūrmalnieks, dzīvo Rīgā, par ģimeni nevēlas runāt. Arī amats BMA neesot ietekmīgs. Kuru no septiņiem NEPLP kandidātiem Saeimas atbildīgā komisija virzīs balsojumam plenārsēdē, izšķirsies ceturtdienā, kad iznāks šis žurnāla numurs, bet mūsu pusdienas restorānā KID Ģertrūdes ielā notiek tieši pirms nedēļas.

Lai gan vairāki avoti Ir teikuši, ka deputātu izvēle varētu krist tieši uz Kārīti, viņš izliekas nedaudz samulsis – kāpēc izpelnījies žurnāla ievērību, ja esot pavisam parasts cilvēks. Interviju presei viņš sniedzot pirmoreiz mūžā, sarunas beigās, kad notiesāti salāti un izdzerta tēja, atzīstas Kārītis.

Kāpēc jurists atkal kandidē uz NEPLP amatu, kā vērtē izredzes? Viņš par sevi šajā laikā dzirdējis visādas atsauksmes, sākumā pat – «nāk bubulis». Tomēr «nolēmu pamēģināt, jo man ir iepriekšēja pieredze gan pašā padomē, gan mediju vidē». Šoreiz viņš startējot pats par sevi, esot bezpartejisks kandidāts bez politiska atbasta. Arī priekšnieks Solodovs viņa kandidēšanu neatbalstot. «Viņš neredz nekādus variantus tās pašas politiskās vienošanās dēļ, plus tas, ka savā ziņā radīsies vakuums juridiskajā nodaļā, kur strādāju.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu