Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Saula dēls

 

ooooo Saula dēls / Saul fia. Ungāru režisora Lāzlo Nemeša klusā uzvara – filma, kuru neviens gadiem nav gribējis finansēt un ko programmā atteicies iekļaut Berlīnes kinofestivāls, izrādījās Kannu sensācija! Nemešs – leģendārā ungāru autora Belas Tāra protežē – uzņēmis minimālistisku un dziļi personisku vēstījumu par nacistu nāves «fabriku» ikdienu. Smeldzīgi un satricinoši – pieticīgā rokas kameras vērojumā ir atainota gan cilvēcības zaudēšana, gan tās atgūšana. Kinoteātrī Splendid Palace 6.novembrī plkst.18 un 8.novembrī plkst.15.

ooooo Mustangs / Mustang. Turku diplomāta meitas, nu Francijā dzīvojošās Denīzes Gamzes Erguvenas spožā debijas filma ir vēstījums par tēmu, kā ir būt sievietei Turcijā. Filmas stāsts par piecu māsu izolāciju no apkārtējās vides, izglītības un iespējas pašām lemt par savu dzīvi ir enerģisks un dažbrīd dzīvīgi humoristisks, kontrastējot ar sižeta drūmumu. Taču Erguvena dzirkstošo drāmu ar laiku pāraudzē īstenā traģēdijā, atstājot spēcīgu un dziļi saviļņojošu pēcgaršu. Jāredz! Kino no 9.novembra.

oooo Franču kankāns / French Cancan. Kinolektorija Tas, ko tu nedrīksti nezināt nākamais «pieturas punkts» – franču režisora Žana Renuāra «teātra triloģijas» otrā filma, kas iezīmē autora atgriešanos Eiropā no Holivudas. Krāšņa kā antikvāra pastkarte, 1954.gadā uzņemtā filma ir stāsts par aizgājušiem laikiem un citu sabiedrību – 19.gadsimta beigu belle epoque Francijā. Teātra aizkulises, intrigas un jauna kabarē (Moulin Rouge) izveidi portretējošā filma pieskaras gan politiskām, gan sabiedriskām tēmām, kalpojot par savdabīgu laikmeta liecību. Ar Žanu Gabēnu un Edīti Piafu. Kinoteātrī Splendid Palace 11.novembrī plkst.19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu