Pretī rudenim • IR.lv

Pretī rudenim

4
Dabas gleznu taka.

Piecas dažādas dabas takas, kur izbaudīt zelta lapkriti, iesaka interneta vietnes Dodies.lv veidotāji

Tuvojas nedēļas nogale, kad automašīnu straumes plūdīs vienā virzienā – uz zeltaino Siguldu. Protams, tās kalni un pauguri paver plašu skatu uz rudens skaistāko laiku, taču Sigulda nemaz nav vienīgā vieta, kurp doties vērot dabas krāsas un izlocīt kājas. Latvija ir plaša un skaista, turklāt pēdējos gados izveidotas daudzas dabas takas, skatu torņi, purva laipas un cita infrastruktūra, kas palīdzēs vieglāk atrast brīvdienu galamērķi. 

Atcerieties līdzi paņemt pusdienas, ko paēst kādā no iekārtotajām piknika vietām, un visus atkritumus paņemiet līdzi uz mājām. Ja iespējams, savāciet arī citu atstātos atkritumus, lai nākamajiem apmeklētājiem jauka pastaiga.

Dabas gleznu taka

Ja meklējat kaut ko tuvāku Rīgai, netālu no Tukuma atrodams Valguma ezers, pie kura ir vairākas pastaigu takas un velomaršruts. Dabas gleznu taka ved gar Valguma ezeru, pa mežu, vēlāk gar Slocenes upi. Dažas reizes jāšķērso nelieli tiltiņi vai jāuzkāpj pa trepēm, taču pārsvarā taka nav sarežģīta un būs pieveicama arī mazākajiem gājējiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu