Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Purpura smaile

 


ooo
 Leģenda / Legend. Filmas galvenā «atrakcija» ir aktieris Toms Hārdijs, kurš spoži nospēlē dubultlomu, iemiesojot Londonas gangsterus – dvīņubrāļus Redžinaldu un Ronaldu Krejus (garīgi nestabilu varmāku un Īstendas pleiboju). Filmai par labu «spēlē» arī kārdinošā britu 60.gadu vizuālā estētika, kas noslīpēta līdz vīlītei. Vienīgi žēl, ka vizuālo smalkumu un Hārdija aktierspēles priekšā piekāpjas filmas stāsts – vēstījums par brutālu, reāli dzīvojušu noziedznieku tandēmu ir tapis kā nostalģiska, pietušēta izklaides pasaciņa. No 16.oktobra.

ooo Purpura smaile / Crimson Peak. Fantāzijas elementu krāšņota šausmene jeb «gotiskā romance», kā filmu dēvē autors – viens no pazīstamākajiem mūsdienu Meksikas režisoriem Giljermo del Toro. Viņa lentes, kā allaž, vien ir ko vērtas to mākslinieciskā noformējuma dēļ, arī šoreiz stāsta norises vieta – brūkoša, gotiska savrupmāja – ir vienā no «galvenajām lomām». Īpaši filmēšanai uzslietā ēka, protams, ir iespaidīga, radot spēcīgu noskaņu, taču stāstu caurumo ne viena vien spoku filmu klišeja, personāži dažbrīd izskatās kā dekoratīvā lugā. No 16.oktobra.

oo Glābiņa nav / No Escape. Lai arī filmai piemīt trillera cienīga spriedze, tās sižeta plakanums nokauj vēlmi šo spraigo vajāšanas drāmu skatīties. Iespējams, ne ļaunprātīgi, taču stāsts par kādas Āzijas valstiņas apvērsumu un pēc tam nežēlīgu ārvalstnieku slepkavošanu ir pasniegts tendenciozi un ksenofobiski. No 16.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu