Vilis Brūveris, Tuesi.lv izveidotājs • IR.lv

Vilis Brūveris, Tuesi.lv izveidotājs

6
Vilis ir pārliecināts — katram cilvēkam, kurš dzīvo Latvijā, ir iemesls svinēt valsts dzimšanas dienu, un tas noteikti jādara!
Zane Mače

 

Valteram Rēzeknē pietrūka kebabu, tāpēc viņš uztaisīju savu kebabnīcu, Aizputes beķerejas īpašnieks Sandris, kāzu rīkotāja Marika Burtnieku novadā – tie ir tikai daži no jauniešiem, par kuriem projektā Tuesi.lv vēlas pastāstīt Vilis Brūveris (33) un viņa domubiedri.

Vilis, kura galvenās nodarbošanās jomas ir uzņēmējdarbība, lauku attīstība un darbs ar jaunatni, nolēmis Latvijai 100 gadu jubilejā pasniegt dāvanu – iedvesmojošus stāstus par jauniešiem. «Mēs ticam, ka jaunieši ir liels resurss Latvijai,» saka Vilis, mudinot arī citus nesēdēt rokas klēpī salikušiem. Ideja ir šāda – ar dažādu reģionu organizāciju atbalstu tiek meklēti jauni cilvēki, kuri sākuši savu biznesu, aktīvi darbojas sportā, mūzikā vai kā citādi ir pamanāmi. Komanda, kurā nav pieredzējušu mediju cilvēku, dodas pie izvēlētā stāsta varoņa, lai parunātu par nodarbošanos, interesēm, dzīvi reģionos, to, kādēļ vispār ir vērts kaut ko darīt Latvijā, skaidro Vilis. Ir daudz jaunu, iedvesmojošu cilvēku, par kuriem bieži vien zina tikai neliela daļa vietējās sabiedrības, tāpēc Vilis un domubiedri vēlas par viņiem pastāstīt plašākai sabiedrībai. 

Nereti safilmētais materiāls ir divas stundas garš, bet tā «esenci» projekta veidotājiem nākas izstāstīt 2-3 minūtes garā video rullītī. Pagaidām mājaslapā apskatāmi pieci stāsti, līdz gada beigām būs vēl desmit, bet Vilis cer līdz 2018.gadam uzfilmēt 100 šādu klipiņu. «Darbu esam apņēmušies turpināt līdz pat valsts simtgadei, veidojot to kā mūsu dāvanu Latvijai,» apņēmīgi saka Brūveris.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu