Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Aktieris Pīters Dinklidžs, kas spēlē vienu no spilgtākajiem varoņiem seriālā Troņu spēle, svētdien Losandželosā saņēma Emmy balvu kā labākais otrā plāna aktieris televīzijas drāmā. Kopumā šīs seriāls uzvarēja 12 nominācijās no 24, šādi sasniedzot absolūto rekordu ceremonijas vēsturē. Pēc Džordža Mārtina romānu sērijas Dziesma par ledu un uguni uzņemtajam seriālam tikusi arī galvenā balva Labākais dramatiskais seriāls.

Nedēļas notikumi pasaulē

Aizdomās par kukuļņemšanu arestēts Igaunijas Centra partijas līderis un Tallinas mērs Edgars Savisārs. Drošības policija viņu vaino atkārtotu kukuļu pieņemšanā 2014. un 2015.gadā. To kopējā vērtība lēšama vairākos simtos tūkstošu eiro. Mērs tiek turēts aizdomās, ka kukuļus pieņēmis gan īpašumu, gan atlaižu formā. Apsūdzības par palīdzību kukuļņemšanā, kukuļdošanā, kā arī starpniecību kukuļošanā izvirzītas vairākām citām personām, to skaitā arestēts arī būvniecības koncerna Rand&Tuulberg īpašnieks Aivars Tūlbergs.

Grieķijas kreisās partijas Syriza līderis Aleksis Ciprs atkal kļuvis par premjeru, jo viņa partija uzvarēja svētdien notikušajās pirmstermiņa vēlēšanās, ar negaidīti lielu pārsvaru apsteidzot savu tuvāko konkurentu – labēji centrisko partiju Jaunā demokrātija.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko izsludinājis jaunas sankcijas pret Krievijas un citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kas atbalsta agresiju Krimā un Donbasā. Jaunajā melnajā sarakstā iekļautas 388 fiziskās un vairāk nekā 100 juridisko personu. Šajā sarakstā iekļuvuši arī četri Latvijas valstspiederīgie – avīzes Vesti Segodņa žurnālisti Eduards Eļdarovs (Abiks Elkins), Vladimirs Bučeļņikovs, Ērika Rugaļska un bijušais Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu