Latviešu Roulinga • IR.lv

Latviešu Roulinga

3
Laura Dreiže romānus raksta mājās, bet, kad apnīk vienpatība, ar kladi un pildspalvu dodas uz pilsētas centru. Triloģijas Danse Macabre grāmatas tapušas trijās vietās: mājās, Coffee Inn kafejnīcās un Apsaras tējas namiņos.
Gunita Nagle

Latviešu fantāzijas romānu autore Laura Dreiže triloģijas Danse Macabre pirmajā grāmatā Deja ar nāvi notikumus vērpj tikpat aizraujoši kā pasaulslavenā poteriādes autore 

Runātīga, dzīvespriecīga, patiesi aizrāvusies ar fantāzijas žanru un tik meitenīga, ka līdzinās varonēm pašas sarakstītajās grāmatās. Tādu iepazīstu Lauru Dreiži, kura 25 gadu vecumā ir jau piecu grāmatu autore, turklāt tulkojusi arī fantāzijas grāmatu sērijas jauniešiem: Rišelas Mīdas Vampīru akadēmiju un Veronikas Rotas Citādie. Kā fantāzijas žanra līdz šim nesavaņģotam lasītājam jāatzīst sakāve rakstnieces priekšā – par spīti dažām nepilnībām, triloģijas Danse Macabre pirmās grāmatas sižets ir patiesi interesants. Gaidu nākamās grāmatas. Otrā – Zem mākslīgām zvaigznēm – tiks laista klajā 7.oktobrī; trešā – Debesu lauskas – būs 7.novembrī. 

Rakstniecībai, tulkošanai un rediģēšanai Laura nododas jau kopš studiju gadiem. Pirmo romānu Pūķa dziesma uz izdevniecību Zvaigzne ABC Laura aiznesa tad, kad bija universitātes franču filoloģijas pirmā kursa studente. «Laurai ir fenomenālas darbaspējas, pašdisciplīna un gaišs skatījums uz dzīvi. Noteikti palīdz tas, ka Lauru atbalsta ģimene. Mamma ir bibliotekāre, kas jau bērnībā ieveda Lauru grāmatu pasaulē, tētis lasa Lauras darbus un izsaka ieteikumus par tehnoloģisko pusi. Domāju, viņa labi apzinās, ka ir mīlēta, līdz ar to nav dažādu kompleksu,» pastāsta Lauras kolēģe, Zvaigzne ABC redaktore Bārbala Simsone.  

Laura ir fantastiska parādība latviešu literatūrā ne tikai izvēlētā žanra, bet arī darba stila dēļ – romānus viņa raksta ar roku. Turklāt aizraujas ar stīmpanka žanru, kas mudina iedomāties pasauli bez 20.gadsimta sasniegumiem, un pat viņas ģērbšanās stils mazliet atgādina modi 19.gadsimta Anglijā, kurā dzīvo Danse Macabre galvenā varone Viktorija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu