Fiasko • IR.lv

Fiasko

2
Nellija Ločmele

 

Kamēr Igauniju šonedēļ satricinājusi galvaspilsētas mēra, politikas smagsvara Edgara Savisāra aizturēšana par aizdomām kukuļņemšanā un jau vairākas nedēļas turpinās skandāls par miljonos mērāmu korupciju Tallinas ostā, Latvijā klusi izčākstējusi skaļi sāktā «oligarhu lieta». Kā tviterī komentēja kolēģe, igauņi atkal priekšā… 

No smagajām aizdomām par oligarhu kukuļošanu, naudas atmazgāšanu, dienesta stāvokļa izmantošanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu pēc četrus gadus ilgas KNAB izmeklēšanas pāri palikusi tikai nepietiekami pierādīta «tirgošanās ar ietekmi», par ko prokuratūra nupat atteikusies izvirzīt apsūdzības pret Šleseru un Lembergu. Tomēr nē, nav viss – vēl ir kļūdaini aizpildīta deklarācija un vairāki savtīgās interesēs pieņemti lēmumi, kuriem jau ir vai tūlīt iestāsies noilgums.

Šāds KNAB fiasko būtu skandalozs, ja vien… nebūtu likumsakarīgs. Ja gandrīz divus gadus KNAB izmeklēšanas spējas ir nemitīgi grautas no iekšienes, rezultātam ir jāparādās. «Oligarhu lietas» izgāšanās apstiprina aizdomas – runas par KNAB «nāvi» nav daudz pārspīlētas. Izģindis sargsuns ar izkritušiem zobiem ir slikta ziņa Latvijai, jo katrs nozagtais vai kukuļos samaksātais eiro padara trūcīgāku sabiedrību uz dažu negodīgas peļņas rēķina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu