Bēgļi un draudi • IR.lv

Bēgļi un draudi

4
Aivars Ozoliņš

Krīzi radījušas piecus gadus nepietiekami risinātas Sīrijas kara sekas

Pašreizējai bēgļu krīzei Eiropā nebija jābūt negaidītai un nebija jābūt krīzei. Krasais bēgļu plūsmas pieaugums bija prognozējams, līdz ar to arī šiem it kā piepešajiem «plūdiem» varēja sagatavoties. Diemžēl politisko dienaskārtību bieži vien noteic nevis prognozes, bet gan jau ielaistas kaites.

Un vēl vairāk žēl, ka Latvijā tik daudzi politiķi dod priekšroku nevis racionāliem krīzes risinājumu meklējumiem, bet gan tumsonīgai sabiedrības biedēšanai ar Eiropas un Latvijas it kā neizbēgamo islamizāciju un afrikanizāciju, ja uzņemsimies daļu kopīgās atbildības.

Dzirdam pat «argumentus», ka bēgļu uzņemšana problēmu nevis risinot, bet gan tikai padziļinot, jo mudinot arvien vairāk cilvēku doties bēgļu gaitās, tāpēc šodienas lēmumi būšot «vēsturiski» un izšķiršot Eiropas nākotni. No tā «risinājuma piedāvājums» – neuzņemt nevienu. (Vismaz tikmēr ne, kamēr kāds atrisinās «krīzes cēloņus».)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu