"Statoil Fuel&Retail" mainīs nosaukumu uz "Circle K" • IR.lv

“Statoil Fuel&Retail” mainīs nosaukumu uz “Circle K”

11
Tā izskatīsies "Statoil" degvielas uzpildes stacija pēc zīmola maiņas. Publicitātes foto

Pirmās pārmaiņas skars Norvēģiju un Zviedriju

Degvielas tirgotājs “Statoil Fuel&Retail” visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no “Statoil” uz globālo iepirkšanās zīmolu “Circle K”, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sākot ar 2016.gada maiju, visās “Statoil” zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo “Circle K” zīmolu. Jaunais iepirkšanās zīmols “Circle K” turpmāk aizstās tagadējos kompānijas “Couche-Tard” mazumtirdzniecības zīmolus “Mac’s”, “Circle K” un “Kangaroo Express” ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu “Statoil” Eiropā.

Līdz pat 2010.gadam “Statoil Fuel&Retail” bija mazumtirdzniecības uzņēmums un daļa no naftas un gāzes ieguves kompānijas “Statoil ASA”. 2012.gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu “Statoil Fuel&Retail” pārņēma viens no pasaules lielākajiem iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem “Alimentation Couche-Tard”, un līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības arī izmantot “Statoil” nosaukumu mazumtirdzniecībā līdz pat 2021.gadam.

“Couche-Tard” prezidents un izpilddirektors Braiens Hanašs uzskata, ka viena globāla zīmola izveide kompāniju darīs stiprāku, palīdzēs stiprināt uzņēmuma kultūru un atvieglos pircēju ikdienu. Viens no iemesliem, kādēļ iegādāta “Statoil Fuel&Retail”, bijis mērķis nostiprināt pozīcijas arī Eiropā un izveidot vienotu pamatu turpmākai izaugsmei reģionā. Sasniegt šo mērķi ar vienu globālu zīmolu būs vienkāršāk, uzskata Hanašs.

“Couche-Tard” vīzija ir izveidot jauno “Circle K” par pasaules iecienītāko ērtas iepirkšanās un degvielas iegādes vietu. Zīmola maiņu no “Statoil” uz “Circle K” Eiropā vadīs “Statoil Fuel&Retail” izpilddirektors Jakobs Šrams.

“Kļūšana par daļu no globālā zīmola “Circle K” mums paver daudz iespēju. Apvienojot lielo starptautisko mazumtirgotāju saimi vēl ciešāk, varēsim vēl vairāk paātrināt mūsu biznesa izaugsmi Eiropā,” apgalvo Šrams.

Pirmās degvielas uzpildes stacijas Eiropā, kurās tiks ieviestas pārmaiņas, būs Norvēģijā un Zviedrijā. Tās būs daļa no starptautiska uzņēmuma ar turpat 15 000 “Circle K” ērtas iepirkšanās veikaliem un degvielas uzpildes stacijām, kurās tiek nodarbināti 100 000 mazumtirdzniecības darbinieku.

 

Komentāri (11)

Optiskais Tēmeklis 22.09.2015. 18.53

Latvijā vairs šoferīši nebrauks uz staķiku? Tuprmāk uz Cirkuli?

+5
0
Atbildēt

1

klusais 22.09.2015. 19.19

Kas par PR makaroniem :)

Globālais brends “Circle K” … būtu godīgi pateikuši ,ka negrib vairs maksāt par Statoil brendu . Un vai līdz 2021. gadam bija brends , nebija uz 3 vai 5 gadiem ? Katrā gadījumā Kanādas ātrās ēdināšanas uzņēmums, kas sevi dēvē par iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumu ( nu tipa Narvesen ) ir iekšā degvielas tirdzniecībā un DUS jaunā koncepcija jau vairākus gadus ir spiest uz HotDogiem, sviestmaizēm, bulciņām un kafiju .

+2
0
Atbildēt

2

    Raicha > klusais 22.09.2015. 23.34

    Bet kafija viņiem laba,tur grūti strīdēties. Daudzviet Rīgas kafejnīcās sliktāka.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 23.09.2015. 08.04

    LaLaLā – ne jau par kafiju ir stāsts , stāsts ir par to ,ka Statoil nosaukums tiek mainīts piespiedu kārtā , jo vienkārši tā izmantošanai pēc līguma pienāk finišs .

    Ja par koncepciju , tad principā visi DUS pārvēršas pamatā par mini pārtikas veikaliem un ātro uzkodu tirgotavām. Autopreces un aksesuāri ieņem minimālu viet pēc principa – minimums kam jābūt . Vai tas labi , vai slikti , nemācēšu teikt ( domāju , ka veselīga uztura speciālisti nav starā ) , bet tas ir fakts , jo tas nes lielāko veikala apgrozījumu DUS.

    Vēl “Cicle K ” sakarā – vēsturiski iegājies, ka DUS lielie tīkli pieder tam , kam ir naftas produktu pārstrāde,ieguve – NESTE,Texaco,Lukoil,Orlen, Aral,Shell,Total . Jautājums kā ies šim spēlētājam , kas nāk no pilnīgi citas vides.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Aldis-2 22.09.2015. 19.03

Kamēr “irir” jūsmo par uzpildes staciju izkārtņu maiņu, “Le Parisien” uzjautrinās par Eiropas Komisijas propagandu.

L’UE s’accorde sur la répartition de 120.000 réfugiés «à une large majorité»

>>> ES vienojas par 120’000 bēgļu sadali “ar lielu vairākumu”

Pirms pāris nedēļām franču mediji uzjautrinājās par EK paziņojumiem:

Ir panākta vienošanās … “nevienbalsīga”

EK ir nožēlojama savu melu spogulī. Tā vietā, lai godīgi pateiktu, ka vienošanās nav panākta, saka dažādas muļķības.

Šoreiz “Le Parisien” EK paziņojumu papildina ar vārdiem:

De son côté, le ministre tchèque de l’Intérieur Milan Chovanec a précisé sur Twitter que son pays, la Hongrie, la Roumanie et la Slovaquie avaient voté contre. La Finlande, elle, s’est abstenue.

>>> Savukārt, Čechu iekšlietu ministrs ir precīzējis Tviterī, ka viņa valsts, Ungārija, Rumānija un Slovākija ir balsojušas PRET. Savukārt Somija ir atturējusies.

===

Labi, ka Eiropas Savienībā ir Čechija, Ungārija, Rumānija, Slovākija un Somija.

Viņiem ir pašcieņa un veselais saprāts.

Ar dažādiem rinkēvičiem un straujumām var vien grīdu mazgāt.

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu