Ungārijas parlaments ļauj armijai izmantot ieročus pret bēgļiem • IR.lv

Ungārijas parlaments ļauj armijai izmantot ieročus pret bēgļiem

19
Ungārijas karavīri uz Horvātijas-Ungārijas robežas nostiprina žogu. Foto: AFP/LETA

Valdība publicējusi paziņojumus Libānas un Jordānijas izdevumos, brīdinot bēgļus nebraukt uz Eiropu

Lai cīnītos pret nelegālo imigrāciju, Ungārijas parlaments pirmdien piešķīris plašākas pilnvaras armijai un policijai.

Likums ļauj armijai piedalīties robežkontrolē, ierobežot personas tiesības un izmantot neletālus ieročus, šaujot ar gumijas lodēm, kā arī izmantot asaru gāzi, trokšņa granātas un pirotehniskos līdzekļus, vēsta „Reuters”.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans pirms balsojuma parlamentā paziņoja, ka imigranti “pārmāc” Eiropu, kuras robežas ir vaļā un dzīvesveids apdraudēts. “Ne tik vien Eiropa ir atstājusi savas durvis vaļā, bet arī izsūtījusi atvērtu ielūgumu. Eiropa ir bagāta, bet vāja, tā ir vissliktākā kombinācija. Eiropai ir jākļūst stiprākai, lai aizsargātu savas robežas,” viņš sacīja.

Ungārijas valdība vairākos Libānas un Jordānijas izdevumos publicējusi arī brīdinājumus migrantiem. Libānā patlaban uzturas ap 1,2 miljoni Sīrijas bēgļu, Jordānijā – aptuveni 630 000, ziņo AP.

Ungārijas valdības publikācijā teikts, ka par nelikumīgu valsts robežas pārkāpšanu viņiem draud cietumsods. Ungārijas varas iestādes aicina bēgļus neklausīt kontrabandistiem un paziņo, ka nelegālos imigrantus neielaidīs savā teritorijā.

 

Komentāri (19)

traductrice 22.09.2015. 08.26

Vakar Aizliegtajā paņēmienā tika parādīts pagarš sižetiņš par imigrantu plūsmu no Turcijas uz Grieķiju. Žurnālists “centās” būt objektīvs parādot, ka imigrantu trafiks ir izdevīgs gan turkiem (viņu teritorijā jau ir vairāki miljoni, jo vairāk viņi dodas prom, jo mazāk paliek pašiem uz kakla), gan arī vietējiem grieķiem – laivas un dzinēji ir ejoša tirgus prece (var uzskatīt par jūras veltēm).

Raidījumā tika apgalvots, ka laivas kursē kā tramvajs Rīgā, tomēr sižetā nez kāpēc izdevās iemūžināt tikai 1 tukšu laivu (pasažieri jau esot paspējuši pazust) un 1 pilnu laivu (zīmīgi, ka pilnu tieši ar raudošiem bērniem un sievietēm(!), lai sižetiņš būtu emocionāli piesātinātāks). Un tieši tas man lika APŠAUBĪT objektivitāti. Kaut kā stāstītais nesaskanēja ar rādīto.

Skaidrs ir viens – galvenais “bēgļu” kustības iniciators ir BIZNESS. Pārvadātāji cilvēkiem IESTĀSTA brīnumu lietas, lai tikai atrastu “klientus”. Pārējais ir pupu mizas! Man šķita zīmīgs viens šāda Grieķijā nonākuša “bēgļa” komentārs – “[ko ar to cilvēku darīt] tā ir jūsu [Grieķijas] poblēma, nevis mana! Viņi visi ir pilnībā pārliecināti, ka nopirkuši biļeti uz Eiropu, nevis nelikumīgi šķērsojuši robežu. Un tieši tas ir lielākais absurds, ka Eiropa palīdz viņiem tā domāt! Viņi uzskata, ka ir nopirkuši “all inclusive” pakalpojumu un pieprasa, lai pakalpojums tiek arī sniegts! Kamēr netiks apkarots PĀRVADĀJUMU BIZNESS, tikmēr nekas nemainīsies.

+15
0
Atbildēt

1

    TanteSidra > traductrice 22.09.2015. 16.24

    traductrice: “…Kamēr netiks apkarots PĀRVADĀJUMU BIZNESS, tikmēr nekas nemainīsies.”

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Bēgle kam aizsieta galva spārda pārtikas pakas un kliedz – “Kur ir mani 100 eiro dienā??”

    Bēgļu vīri izdemolē tiem piedāvātu 1956. gadā celtu zviedru dzīvokļu māju jo dzīvokļi tiem tur ir par prastu.

    Bēgļu bērni spulgactiņi policistiem rāda fakinos viktorijas žestus, arī to kā no auss līdz ausij tiks grieztas rīkles eiropiešiem.

    Bēgļu kustību menedžē Pārvadātāji, – kontrabandisti ar viltotām pasēm ņem 2000 Eur no personas, tālāk ar vieglas dzīves solījumiem neatpaliek EU birokrāti.

    Dalot kvotas un uzņemoties saistības nebūs gals citādi domājošo straumei. Tiek urbināts Aizsprosts, tas neizturēs ja netiks apturēts Lielais Bizness, – Pārvadātāji vienā un otrā galā.

    Ir vajadzīgas Robežas ko var nosargāt tikai skarba rīcība, jo tam alternatīva ir, – Eiropa zaudē patstāvību un brīvību ko agrāko gadsimtu asiņainos karos pret citādi domājošiem izcīnīja.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

west 22.09.2015. 08.25

Virsraksts dzeltenās avīzītes stilā. Kur raudoša, brūnacaina bērniņa foto ?

+14
-1
Atbildēt

0

Ēriks 21.09.2015. 23.23

Ar kuriem ta nu mums tagad būtu jāsolidarizējas?Ar ungāriem,kas nelaiž bēgļus iekšā,vai ar Vāciju,kura pati aicina bēgļus iekšā un grib vēl ieskapēt pārpalikumus citiem?

+12
-1
Atbildēt

2

    Ēriks > Ēriks 22.09.2015. 00.31

    Kas tad te galugalā sanāk…lai nevajadzētu sadarboties ar krieviem, mums ir jāsolidarizējas ar krievmīļiem.Kaut kas tur nav ritīgi.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    students-4 > Ēriks 21.09.2015. 23.52

    Tā kā Edge šeit vēl nav iekomentējis, tad iekomentēšu viņa vietā:

    Jāsolidarizējas ar krieviem… :D

    *

    Ungārijas vēlētājiem Krievija ir draugs – ES nemaz tik ilgi nevajadzēja lai ungāri aizmirstu 1956. gadu…

    Vācieši arī Putinu mīl. Gan tie, kas par bēgļu ielaišanu un gāzes trubu, gan tie kas radikāli un pret.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu