Rīgā nolaupa divus ārvalstu uzņēmējus • IR.lv

Rīgā nolaupa divus ārvalstu uzņēmējus

7
Valsts policija par laupīšanām aizturējusi piecus vīriešus un vienu sievieti. Policistiem ir aizdomas, ka šīs personas varētu būt pastrādājušas vēl citas laupīšanas, tāpēc likumsargi lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no personu pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 67090900, 67090930 vai 110. Foto: Valsts policija/LETA

Aizturētas septiņas kriminālajā pasaulē zināmas personas

saistībā ar Rīgā nolaupītiem diviem ārvalstu uzņēmējiem aizturētas septiņas personas, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pagājušajā piektdienā Rīgā pie kādas viesnīcas vairāki vīrieši nolaupīja divus ārvalstu – Zviedrijas un Īrijas – uzņēmējus. Īsi pēc personu nolaupīšanas Valsts policija (VP) īstenoja iespaidīgu aizturēšanas operāciju, kurā bija iesaistīti gan kriminālpolicijas darbinieki, gan specvienību kaujinieki.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka no aizturēto vīriešu pretlikumīgajām darbībām cietuši arī citi.

Veicot sistemātisku darbu organizētās noziedzības apkarošanā, VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieku uzmanības lokā nonāca septiņu personu grupa, un tika noskaidrots, ka šā gada 11.septembrī viņi Rīgā netālu no kādas viesnīcas varētu būt nolaupījuši divus ārvalstu uzņēmējus.

Izmeklētāji uzreiz piesaistīja VP pretterorisma vienību “Omega”, VP Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljonu, kā arī vairākus kriminālpolicijas darbiniekus, un tajā pašā dienā vērienīgā aizturēšanas operācijā pārtvēra uzbrucēju automašīnas brīdī, kad nolaupītie uzņēmēji tika transportēti. Visi septiņi uzbrucēji tika aizturēti, un pie viņiem tika atrasts policista formastērps, bruņuveste, traumatiskais ierocis un viltota policista apliecība.

Noskaidrots, ka noziedzīgās grupas dalībnieki pārģērbušies par policistiem un pie kādas viesnīcas Rīgā imitējuši aizturēšanu – rokudzelžos saslēguši divus ārvalstu uzņēmējus un, izmantojot šaujamieroci, likuši tiem sēsties savās automašīnās.

Izmeklētāju rīcībā esošā informācija liecina, ka nolaupīšanas mērķis, iespējams, bijusi naudas izspiešana, taču precīzs nozieguma motīvs tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Aizturētie ir 26 – 56 gadus veci vīrieši, viņu vidū ir arī noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām. Daļa no aizturētajiem jau agrāk sodīti par līdzīgiem noziegumiem, pieciem no viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Patlaban pret vīriešiem sākts kriminālprocess par personu nolaupīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Likumā par šādu noziegumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 

Komentāri (7)

Austras koks 17.09.2015. 14.10

Redz kā Diena nupat augustā veselu slavas rakstu par vienu no bandītiem uzrakstījusi :))) – http://www.diena.lv/izklaide/izklaide/maja-ar-milam-dveselem-bolderaja-14109102

+3
0
Atbildēt

0

krupis 17.09.2015. 13.32

krupis 17.09.2015. 13.31

nu kā tad tā? policija aizturējusi cienījamus uzņēmējus, kuriem vsje dokumenti v porjadke. pārliecināties par to var te:

http://www.arvik.lv/lv/mk/index.html

http://arvik.lv/imag/licence.jpg

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu