Pie Čīles krastiem notikusi 8,3 magnitūdu zemestrīce, izraisot cunami • IR.lv

Pie Čīles krastiem notikusi 8,3 magnitūdu zemestrīce, izraisot cunami

41
Santjago iedzīvotāji iznākuši no mājām zemestrīces brīdī. Foto: AFP/LETA

Zemestrīce notikusi tikai astoņu kilometru dziļumā 228 kilometrus uz ziemeļiem no Santjago

Spēcīga 8,3 magnitūdu zemestrīce notikusi pie Čīles centrālās daļas krastiem, prasot vismaz piecu cilvēku dzīvības, liekot evakuēt piekrastes rajonus un izraisot cunami, kas var sasniegt pat Japānu.

Čīlē tūkstošiem pārbiedētu cilvēku izskrēja galvaspilsētas Santjago ielās un tā bija jūtama pat Argentīnā, kur arī šūpojās ēkas, ziņo LETA/AFP.

Kā pavēstījis ASV Ģeoloģijas dienests (USGS), 8,3 magnitūdu zemestrīce notikusi tikai astoņu kilometru dziļumā 228 kilometrus uz ziemeļiem no Santjago. Tai sekojuši vairāki pēcgrūdieni, kuru spēks pārsniedzis sešas magnitūdas.

Klusā okeāna cunami trauksmes centrs brīdināja par bīstamu līdz trīs metru augstu cunami. Viļņi var sasniegt Kaliforniju, Havaju salas un pat Japānu un Jaunzēlandi. Čīles piekrastes pilsētās piesardzības dēļ evakuēts miljons cilvēku.

Par četrus metrus augstu cunami tiek ziņots no piekrastes pilsētas Kokimbo un vietējais mērs paziņoja, liela daļa pilsētas ir ūdenī. Par mazākiem cunami tiek ziņots no Valparaiso, Konkonā un citās Čīles piekrastes pilsētās.

 

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu