FOTO: Haisams Abu Abda: Latvija ir mana dzimtene • IR.lv

FOTO: Haisams Abu Abda: Latvija ir mana dzimtene

50
Haisams Abu Abda Vācijā. Foto no personīgā arhīva
Ieva Cielava

Haisams Abu Abda sevi sauc par latvieti. Runā tekošā latviešu valodā un ir mūsu valsts pilsonis – pirmais bēglis Latvijā un pat visā Austrumeiropā, kurš naturalizējās

Toreiz, 2004.gadā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga personīgi piezvanīja Haisamam Abu Abdam, lai apsveiktu viņu ar uzņemšanu Latvijas pilsonībā un atvainotos, ka nevar ierasties uz svinīgo banketu, ko par godu šim notikumam sarīkoja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Tas joprojām ir viens no Haisama dzīves spilgtākajiem mirkļiem.

“Latvija nav vienkārši valsts, tā ir mana dzimtene, es atļaujos tā uzskatīt. Man tagad ir 41 gads. Atbraucu, kad bija 17. Tie bija mani labākie gadi. Viss, kas saistīts ar pirmo reizi, ir saistīts ar Latviju,” stāsta Haisams.

Ēģiptietes un palestīniešu bēgļa ģimenē dzimušajam puisim ceļš līdz pilsonībai nebija vienkāršs. 1991.gadā viņš ieradās Rīgā, lai studētu medicīnu, vēlāk sāka studijas arī Rīgas Tehniskajā universitātē, iemācījās gan latviešu, gan krievu valodu, iedzīvojās.

Kad Ēģiptē izsniegtā palestīniešu bēgļa pase vairs netika atzīta par derīgu dokumentu, Haisams Latvijā kļuva par nelegālo imigrantu un nonāca Olaines nelegālo imigrantu nometnē. 1998.gadā Latvija parakstīja Ženēvas konvenciju un sāka bēgļu lietu izskatīšanu, Haisams iesniedza pieteikumu un tika atzīts par vienu no pirmajiem bēgļiem Latvijā. Pēc statusa iegūšanas viņš atteicās no valsts pabalsta un sāka strādāt patvēruma meklētāju centrā Mucenieki par tulku. Vēlāk bija viens no nevalstiskās organizācijas Ārzemnieku asociācija dibinātājiem un kļuva par Austrumu lietu ekspertu, kuru dažādiem darbiem pieaicināja Saeima, Valsts kanceleja un Ārlietu ministrija.

“[Latvijā] nav nekādas nopietnas integrācijas programmas, kā bēgļus nodarbināt. Nevajag aizmirst, ka tas ir darbaspēks. Valsts gada laikā bēgļiem varētu iemācīt valodu, noslēgt līgumus ar privātiem uzņēmumiem, lai tie pieņem bēgļus darbā kā praktikantus par minimālo algu, pretī saņemot nodokļu atvieglojumus. Ja nebūs skaidras programmas, cilvēki mocīsies,” Haisams ierosina, vienlaikus atklājot, ka šādas pašas diskusijas gan politiķu vidū, gan sabiedrībā bijušas arī 1998.gadā, kad viņi ieguva bēgļa statusu un 2004.gadā, kad kļuva par Latvijas Republikas pilsoni – “nekas nav mainījies – neviens negrib uzņemties atbildību.”

Kādas ir viņa domas par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā un kāpēc viņš jau daudzus gadus dzīvo Lielbritānijā, lai gan ļoti mīl Latviju, lasiet intervijā žurnālā “Ir”.

 

Komentāri (50)

fretka 17.09.2015. 07.59

Lasīju, lasīju un gandrīz noticēju, bet tiku līdz pēdējai rindkopai: “viņš jau daudzus gadus dzīvo Lielbritānijā, lai gan ļoti mīl Latviju”.

Un visas curiku pūles vējā.

+17
-8
Atbildēt

6

    aivarsk > fretka 17.09.2015. 10.12

    6 tūkstoši ebreju. Mēs to ikdienā kaut kā izjūtam?

    ______________________

    viss TUA bizness ir ebreju (ne žīdu) radīts, lielākās Latvijas bankas utt.

    Ar žīdiem mēs sadzīvojam jau tūkstošiem gadu. Tā pat nekāda integrācija nav iznākusi un arī nevajag.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 17.09.2015. 10.37

    Mēs uz Rietumeiropu reizēm braucam strādāt,atpūsties,uz Sīriju un citām arābu valstīm mēs braucam ievērojami retāk,kāpēc mums būtu jāpriecājas par Rietumeiropas piesārņošanu ar arābiem?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 17.09.2015. 12.58

    Es citas, agresīvas kultūras cilvēku masveida uzturēšanos sev neatbilstošā vidē uzskatu par šīs kultūrtelpas piesārņojumu,jo tas veido sašķeltu,pretrunīgu,veiksmīgi darboties nespējīgu sabiedrību,tā būs precīzāk.Musulmaņu reliģiskais fanātisms un nemitīgā karošana savā starpā norāda uz atpalikušu sabiedrību,tāda pie mums bija viduslaikos,kad nemitīgi notika dažādi asiņaini reliģiski kari.Vai mēs Eiropā gribam atgriezties dažus gadsimtus atpakaļ?Par rasismu iebrauci ar pirkstu mākoņos,ādas krāsa nav izšķirošā,izšķirošais ir kultūras faktors.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    serioussam909 > fretka 17.09.2015. 12.49

    par Rietumeiropas piesārņošanu ar arābiem

    ————-

    Tu uzskati citus cilvēkus par piesārņojumu?

    Āža kāja izlīda laukā – nacionālisms tev nav savas zemes mīlestība, bet vnk prasts rasisms un citu cilvēku nīšana.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    morgenstern > fretka 17.09.2015. 16.14

    paraus uz Rietumeiropu?

    ————-

    par katru “paraavusho” mees maksaasim. neshaubies ne mirkli

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Dolārs > fretka 17.09.2015. 08.36

    Bet tieši par to arī ir stāsts!

    Kāpēc mums būtu jāuztraucas par bēgļu uzņemšanu, ja viņi tāpat visi pie pirmās iespējas paraus uz Rietumeiropu? Nav vienkāršāk nekasīties ar ES/ EK- uzņemt kaut 5000 un pēc tam mierīgu prātu noskatīties kā viņi notinās? Vidusmēra latviānim pietrūkst tālredzīgas domāšanas. Turklāt daudzi domā sava pagalma kategorijās- oi, 200 vai 500 tas ir daudz… Nu nav tas daudz! Pat 10 tūkstoši ir maz. Latvijā ir turpat 2 miljoni iedzīvotāju. 10 tūkstoši tas ir TIKAI 0,5%. Latvijā šobrīd dzīvo, piemēram, 6 tūkstoši ebreju. Mēs to ikdienā kaut kā izjūtam? Vai arī- pamanām, ka starp mums ir 2600 armēņi? Bet nē, pabrēkāt par 700 arābiem- tas ir pavisam kas cits. Ko tad jūs neuztraucieties par 200 korejiešiem vai 530 čuvašiem?

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 11.14

Visa šī bēgļu sāga Eiropā ir labi izplānots Rietumiem naidīgo islāmvalstu un Krievijas kopprodukts. Jo vājāka ir ES un tās valstu solidaritāte, jo stiprākas ir Putina un teroristu pozīcijas.

Mūsu valsts(pateicoties NA un ZZS) “savādā” politika ES bēgļu jautājumā ir tuvredzīga un pat netālā nākotnē varēsim redzēt, ka tas viss materializēsies un nodarīs lielu kaitējumu gan ES, gan Latvijai.

NA un ZZS nostāja šķiet nacionāla un patriotiska tikai tad, ja neskatās vairākus gājienus uz priekšu. Bet “uz priekšu” skatīties nozīmē –

MĒS GRAUJAM ES DONORVALSTU UZTICĪBU LATVIJAI. MĒS NEGRIBAM DALĪTIES ŠAJĀS PROBLĒMĀS AR ES BAGĀTAJĀM VALSTĪM.

Var pienākt diena(un tāda būs), kad ES donorvalsts vairs nebūs tik solidāras ar Baltijas valstīm(konkrētāk ar Latviju) gan ekonomiski, gan politiski un tad Krievijas “maigais zābaks” varēs darīt savu darbu.

Mūsu valsts nostāja bēgļu jautājumā grauj Merkeles(ES balsta valsts sankciju un politikas jautājumos pret Krieviju vadītāja) pozīcijas un cita vadītāja nākšana pie varas Vācijā būtu liela Putina uzvara.

Vācijas vēlētāju pacietība nav bezizmēra(brīnos par Merkeles vēl augsto reitingu) un var pienākt diena, kad friči sāk vairāk domāt par sevi un Latvija ar NA un ZZS politiku varēs viena cīnīties pret Putinu.

Bet tad(esmu pārliecināts), būdami zaglīgi gnīdas un “haļavšķiki”, noteikti sauksim Merkeli, Vāciju un Franciju palīgā. Un kaunināsim, kad tie gribēs atjaunot Mistrāl projektu vai Vācijas – Krievijas biznesprojektus.

Šis ir klasisks piemērs, kā Lembergs ar prokrievisko Latvijas Saeimu, piesedzoties īstermiņā ar patriotismu, strādā Krievijas interesēs.

Ps

Kad braucu ar mašīnu gar Spilves pļavām, tad vienmēr iztēlojos tās skatu pēc 50 – 100 gadiem un redzu tur biezi sablīvētus dzīvojamo māju masīvus, kas piepildīti ar tumšādainiem Latvijas patriotiem.

Nabadzīgo tautu staigāšana ir sākusies un mums jālūdz Dieviņš, lai nesāk “kustēties” ķīnieši un indieši.

Gribam to mēs vai negribam, bet visi galu galā samaisīsimies vienā rasē. Ir aprēķināts, ka planētas iedzīvotājs pēc 500 gadiem izskatīsies kā čīlietis – maziņš, melnīgsnējs, tumšiem matiem un šķībām acīm.

+8
-2
Atbildēt

10

    Drosma > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 11.59

    Latviešu vīriešiem tik tipiskā sapņošana – sēž un sapņo,ka Eiropa atmodīsies un viss būšot labi.

    Lasu atsauksmes par Kairiša Lāčplēsi NT.Tur tieši esot tāds tas Lāčplēsis parādīts – spēka mitriķis – sapņotājs – ko citi teiks darīs, ja neteiks – nedarīs – sapņos.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Drosma > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 11.22

    Es domāju tieši pretēji.

    Es domāju,ka bēgļu plūsmu uz ES ir izprovocējuši tie,kuri kontrolē narkotiku ceļus, kuri sūknē naftu Irākā, Lībijā, kuri grib novājināt vai noslaucīt no zemes Irānu utt. utjprj. Kuri grib mums – ES – uzpiest ģen.modificētu pārtiku, brīvās tirdzniecības līgumu, kuriem vārds brīvība un demokrātija ir tikpat devalvēts kā Putina Krievijā, bet kuri tikai to prot skaisti un smalki noslēpt.

    Iespējams, ka patiesība ir nevis tur kaut kur ārā, bet – kaut kur pa vidu star tavu un manu saprašanu un izpratni.

    Tā es domāju, tāda ir mana pasaules sapratne.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 11.44

    Skumjais Bruņinieks

    var pienākt diena, kad friči sāk vairāk domāt par sevi

    Tā diena noteikti pienāks un sāksies Eiropas atdzimšana. Sakraus tankeros melnādaiņus kopā ar merķelēm, olandiem, junkeriem, zatleriem, straujumām, rinkēvičiem, kozlovskiem un dombrovskiem un izkraus kaut kur pie Sierra Leonas krastiem.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 11.55

    Tieši tā,jācer,ka Rietumeiropa atmodīsies un tad mēs ar viņiem varēsim solidarizēties migrantu atvairīšanā, nevis stulbā pakļāvībā piesārņot Eiropu ar migrantiem.Ķīnieši vismaz piekopa viena bērna politiku un tā nevairojas kā musulmaņi savos tuksnešos,kur nespēj visiem izaudzēt pārtiku,tāpēc spiežas uz citām zemēm,tas ir jāaptur,Zeme nav bezizmēra.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 12.03

    Nu tad nepļeksti,skaisle,un nāc uz demonstrāciju.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Drosma > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 12.23

    Šarlī – es tā nedomāju.

    Un nebaidi mani ar Putinu. Man no viņa nav bail.

    Cik Latvijā vēl uzņēmumi nav pārdoti Putina investoriem? Ko mūsu Gulbis dara Krutoja jubilejās operas namā? Kam iet paklanīties?

    To ko VVF saka ,ka Krievija ir psihopātiska valsts, to es tikpat lielā mērā attiecinu uz mums.

    Kaut vai uz Tevi. Tu tik nolamājies un viss. Bet ko tālāk?

    Man ir bail no tiem simtiem tūkstošiem agresīvajiem musulmaņiem , kuri piemēram, šobrīd ārdās pie Ungārijas robežas, it kā ungāri viņiem būtu,ko parādā.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 13.05

    Kā tad,jā,skaisle tik domā, cēli jūt un raksta,citi neraksta,bet gan sapņo un dara visādas citādas jēlības,skaisle laba un gudra,citi dumi.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Drosma > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 14.30

    Jā -es domāju un es neloloju nekādas cerības ka kaut kādā Eiropā kāds attapsies ,lai glābtu Latviju, kā jūs te sapņodami rakstiet.

    Cik paši izdarīsim tik būs un cik neizdarīsim – tik nebūs.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 21.41

    Nevis,lai glābtu Latviju,bet gan savu ādu,turklāt pašiem arī jādara,tur nav nekādu pretrunu.

    Neraugoties uz nepieredzēti lielo patvēruma meklētāju pieplūdumu, pārliecinoši lielākā daļa vāciešu atbalsta no Ungārijas Eiropas Savienībā (ES) iekļuvušo bēgļu uzņemšanu. Jaunākās socioloģiskās aptaujas liecina, ka Angelas Merkeles nostāju atbalsta 66% valsts iedzīvotāju un tikai 29% ir pret. Tomēr protesti pret imigrantiem kļūst arvien skaļāki.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/arzemes/zinas/reportaza-no-vacijas-pret-begliem-noskanotais-mazakums-arvien-skalaks.a145321/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Drosma > Skumjais Bruņinieks 17.09.2015. 12.20

    Pats nāc! Un nesaki man nepļeksti, pats tu pļeksti, bet es rakstu. Tieši un konkrēti , ko domāju.

    Es biju NA organizētajā piketā pret bēgļiem.

    Tas taču bija izsmiekls ne pikets.

    Kauns !

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

dzeris49 17.09.2015. 09.19

Piemērs, protams, pozitīvs, un absolūti nav svarīgi, kur viņš dzīvo – Holandē vai Latvijā, galvenais, ka viņš ir pilnībā socializējies un pārtapis par eiropieti.

Sevišķi, ņemot vērā, ka, pēc Vācijā izdarītā eksperimenta, ko veica kāda organizācija, kas nodarbojas ar migrantu integrācijas problēmām, pēc gada valodas, likumu, profesijas Eiropas kultūras, utt., utt. intensīvām apmācībām, no 60 cilvēku lielas grupas socializējušies un integrējušies Vācijas sabiedrībā bija tikai 20 cilvēki, pārējiem ir vai nu lielas grūtības, vai nu nav vēlēšanās to darīt, tā ka, problēmas ir un būs, bet, tas nenozīmē, ka tiem, kuri bēg no nāves, nav jāpalīdz.

+12
-7
Atbildēt

16

    aivarsk > dzeris49 17.09.2015. 10.30

    dzeris49 Tu viņu vietā arī gribētu tur, kur labāk.

    ______________________

    Sūdu būšana, džeri, tu taču aŗī viņa vietā gribētu būt, kāpēc tu vēl esi šeit, ja TUR ir labāk?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 17.09.2015. 10.24

    dzeris – te prasās pēc cipariem … , pieļauju ,ka attiecība būs nepieklajīgi liela.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 17.09.2015. 10.34

    J.Biotops Dzeri > Priekš kam musulmaņi paņem līdzi pa kādai sievietei,

    ___________________________

    pa kādai, bet kurš tad ņem uz mežu malku līdzi??!

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 17.09.2015. 09.38

    Atkal tu, Džeri, mērī pārējos ar savu mērauklu.

    Bet nu vismaz labi, ka tagad zinām, ko tev nozīmē “labāk” :)

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 17.09.2015. 09.30

    Tu viņu vietā arī gribētu tur, kur labāk.

    Tas jārisina ES, kaut kā regulējot to pabalstu politiku, utt., Dānijā samazināja divreiz pabalstus – uz Dāniju vairs neviens nelaužas.

    Ja vācieši tik dāsni – kāpēc lai viņi to neizmantotu, cilvēciski tas ir pilnīgi saprotami.

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 17.09.2015. 13.55

    Bet tieši tāpēc Latvija var pieņemt valdības pozīciju, ka mēs ierosinām šādus noziedziniekus, kas konfliktē ar policiju un robežapsardzi – arestēt un deportēt.

    Ja viņam ir nāves briesmas – nu tad lai protas lūgt palīdzību. Bet ja gribas karot ar varas pārstāvjiem – tad laipni palīdzēsim nokļūt atpakaļ Sīrijā – lai karot uz velna paraušanu.

    Bet par to pabalstu “harmonizešanu” piekrītu – ir jāprasa, lai bagātās valstis samazina pabalstus un lai publiski paziņo.

    Un jānosoda Vācija par to paziņojumu, kas izraisīja pēdējo nedēļu migrantu uzbrukumu no Grieķijas nometnēm caur Serbiju, Ungāriju, Austriju – Vācijas virzienā.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 17.09.2015. 10.32

    dzeris49 Un kāpēc viņiem jādzīvo nabadzībā, ja ir iespēja nokļūt bagātajā Vācijā,

    _________________________

    Pilnīgi loģiski!

    Tikai tad tie vairs nav BĒGĻI, bet pašlabuma meklētāji, uz kuriem attiecas visi tie likumi, kas uz parastu ķīnieti, mongoli utt.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 17.09.2015. 09.38

    Vīriešus var iesaukt armijā, varbūt, tāpēc, varbūt, viņi vēlas tās savas ģimenes pārvest vēlāk, bet, vispār, cik saprotu, tas nevienam īsti nav skaidrs.

    Bet, ir jau tur arī sievietes ar bērniem diezgan daudz.

    fretka – nevis ar savu, bet, ar to sīriešu mērauklu, ko es darītu viņu vietā, nevis savā vietā, par tevi viss skaidrs – tu labāk nomirsi badā Latvijā, ļausi atņemt sev dzīvokli, ko nopirki uz kredīta, paliksi uz ielas ar visu ģimeni, nekā aizbrauksi strādāt kaut kur Eiropā, tu esi patriots.

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 17.09.2015. 18.44

    …Edgars Avotiņš raksta: – “Un jānosoda Vācija par to paziņojumu, kas izraisīja pēdējo nedēļu migrantu uzbrukumu no Grieķijas nometnēm caur Serbiju, Ungāriju, Austriju – Vācijas virzienā.”

    ————————————

    …kādu paziņojumu ir izplatījusi Vācija?…Tu esi pārliecināts, esi to lasījis vai tikai pārstāsti izplatītās baumas?…varbūt padomā – kam un kāpēc ir izdevīga šādu baumu izplatīšana….

    …lūk, ko saka Vācijas Ārlietu ministrija:

    – “BERLIN (AP) — Germany’s foreign ministry said Friday it has launched a campaign to dispel “myths” about the country’s willingness to take in migrants, and the conditions they might expect to find if they do come.

    Some 450,000 people have come to Germany seeking refuge from war, persecution and poverty since the start of the year. Many have paid large sums of money to people traffickers spreading false hopes of a better life in Germany, the country’s foreign minister said.

    “We need to set those rumors right and fight the trafficking organizations,” Frank-Walter Steinmeier said at a meeting of European foreign ministers in Prague. One myth, he said, was that “in Europe, wherever it may be, everyone either has a right to asylum or a guaranteed job.”

    The German government has repeatedly been caught on the wrong foot in recent weeks by exaggerated reports about Germany’s largesse toward refugees. Some refugees arriving in the country say they have been told that Germany has offered to take in anyone who wants asylum and won’t send anyone back.

    The reality is that the government has said that asylum request from Syrians and some other groups will be fast tracked, but aren’t automatically approved. Migrants from other countries where the situation is more nuanced, such as Afghanistan and Iran, will be treated the same as in the past, while those from places like the Balkans, seeking primarily to improve their economic prospects, will almost certainly be sent home.

    A foreign ministry spokesman said authorities would try to set the record straight on social media in particular, where misinformation was particularly prevalent and swiftly shared.

    In particular, Germany maintains that the European Union rule requiring refugees to apply for asylum in the first EU country they reach is still in force.

    “We’re trying to target particular countries and people to expose obviously false rumors and tell people the truth as honestly and openly as we can what their prospects are in Germany and Europe,” the spokesman, Martin Schaefer, told reporters in Berlin.

    “Germany isn’t just the country of milk and honey, where everything you would want flies into your mouth like a fried pigeon.”

    http://trib.com/news/world/germany-aims-to-quash-rumors-about-migrants-prospects/article_da5c630f-0de2-569c-a172-0745243c4748.html

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 17.09.2015. 09.55

    dzeris49. Tā tad esi par neko nedarīšanu?:):):)

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 17.09.2015. 09.49

    Un kāpēc viņiem jādzīvo nabadzībā, ja ir iespēja nokļūt bagātajā Vācijā, ko viņi arī izmanto.

    Ne jau tie bēgļi pie tā ir vainīgi, bet, ES nespēja risināt problēmu ar robežām, Ungārija tur ko dara, bet, ES kopumā, vēl arvien, neko, cik saprotu.

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 17.09.2015. 09.41

    klusais. Palestīnā pārbaudīta taktika – slēpties aiz sievietēm un bērniem. Eiropā briesmas nedraud, tātad vairogs nav vajadzīgs. Interesanti, kas bēgļiem draud Turcijā? Manuprāt nekas bīstamāks par nabadzību.

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 17.09.2015. 09.32

    dzeris – kā domā , kara šausmas attiecas pamatā tikai uz vīriešiem ? Kapēc bēgļu vidū ir tāds pārsvars vīriešu ?

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 17.09.2015. 10.05

    Dzeri > Priekš kam musulmaņi paņem līdzi pa kādai sievietei, nejauši reiz parādīja robežpārkāpējiem tik labvēlīgais Eiroņūzis. Vēsajā Grieķijas vasarā salstošam bēgļu pūlim padots silts autobuss, tajā disciplinēti, tikai mazliet grūstoties,kāpj spēcīgākie vīrieši. Sievietes, saspiedušās bariņā, rātni gaida. Tad viena ar bērnu uz rokām tuvojas durvīm, paceļ galvu, paskatās un bikli atkāpjas – zina savu vietu un autobuss jau pilns. Kamera kautrīgi novēršas, skats kļuvis propagandai nederīgs.

    Sievietes muslimam vajadzīgas robežsargu, glābēju un humānistu apstrādei, kad rezultāts panākts, luga beidzas.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 17.09.2015. 09.23

    Vai šiem cilvēkiem draud nāves briesmas Grieķijā, Maķedonijā un Serbijā, ka viņi laužas iekšā Ungārijā?

    http://a.abcnews.com/images/International/gty_refugee_crisis_14_jc_150916_4x3_992.jpg

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 17.09.2015. 10.01

    Nē, taisni otrādi, jāņem piemērs no Ungārijas un tā nekontrolētā plūsma un bardaks jālikvidē, un, saprotams, jāuzņem tikai tiešām bēgļi, nevis pilnīgi visi, tikai, to nebūt nav tik viegli izdarīt.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu