Krievijas vēstniecība piešķir 4,12 miljonus eiro vēsturiskas ēkas rekonstrukcijai Alberta ielā • IR.lv

Krievijas vēstniecība piešķir 4,12 miljonus eiro vēsturiskas ēkas rekonstrukcijai Alberta ielā

21
Alberta ielas 5.nams. Publicitātes foto

Rekonstrukcijas gaitā tiks veikti vispārējie celtniecības un apdares darbi

Rīgas klusajā centrā, Alberta ielā, kas tiek uzskatīta par Rīgas jūgendstila apbūves pērli, AS “LNK Industries” sākusi dzīvojamās ēkas Alberta ielā 5 rekonstrukciju un restaurāciju.

Namu ekspluatācijā plānots nodot 2016.gada decembrī, un kopējās rekonstrukcijas izmaksas ir 4 120 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Projekta pasūtītājs un finansētājs ir Krievijas vēstniecība Latvijā, aģentūru LETA informēja “LNK Industries” pārstāve Inga Domka.

Nams Alberta ielā 5 slejas 22,8 metru augstumā, tam ir seši stāvi un kopējā stāvu platība 2932 kvadrātmetri.

Rekonstrukcijas gaitā tiks veikti vispārējie celtniecības un apdares darbi 3719 kubikmetru apjomā, kas iekļauj gan ēkas fasādes un interjera restaurāciju, gan iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūvi. Dzīvojamās ēkas vienā spārnā pēc rekonstrukcijas atradīsies 30 grezni apartamenti platībā no 50 kvadrātmetriem līdz 90 kvadrātmetriem, savukārt otrajā – divi studio tipa apartamenti.

Rekonstrukcijas rezultātā ēka tiks pieslēgta pilsētas inženierkomunikācijām. Tajā ir paredzēti trīs jauni lifti, kur viens no tiem, lai saglabātu vēsturisko galvenās fasādes plānojumu, atradīsies atsevišķi iekšpagalmā, bet divi pārējie – sānu korpusos. Tāpat tiek saglabāts nama vēsturiskais plānojums, respektīvi, ieeja apartamentos būs no galvenās kāpņu telpas.

“Esam gandarīti, ka mūra īres nams, kas celts 1900.gadā un līdz šim ir bijis ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, tostarp ilgu laiku bijis kā bieds daudzu rīdzinieku un pilsētas viesu acīs, piedzīvos savu renesansi. Pirms rekonstrukcijas uzsākšanas detalizēti tika izpētīti iespējamie inženiertehniskie risinājumi, lai, veicot rekonstrukciju, ēkas vēsturiskās vērtības sasauktos ar inovatīviem 21.gadsimta risinājumiem,” uzsver AS “LNK Industries” valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

“LNK Industries” jau ir veiksmīga pieredze ēku rekonstrukcijā. Līdz šim redzamākie projekti ir bijuši Rīgas 1.slimnīcas vēsturisko korpusu rekonstrukcija, ēkas ar senu un bagātu vēsturi, kas rīdziniekiem labāk pazīstama kā kultūras nams “Draudzība” Sarkandaugavā, Tilta ielā 32, rekonstrukcija, kā arī ēkas Elizabetes ielā 21a “Elizabetes Park House” un citu namu Rīgas centrā rekonstrukcija.

AS “LNK Industries” ietilpst holdingā “LNK Group” un specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā no A līdz Z. “LNK Industries” galvenā darbības sfēra ir rūpniecības, civilo un infrastruktūras objektu būvniecība. Uzņēmums specializējas arī transportēšanas tehnoloģisko sistēmu un nestandarta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un uzstādīšanā, kā arī dzelzsbetona un lielgabarīta metālkonstrukciju ražošanā.

Holdings “LNK Group” dibināts 1988.gadā. Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trīs galvenajos virzienos: būvniecībā un ražošanā (“LNK Industries”), aviācijas tehnikas aprēķinos, testēšanā un apkopē (“LNK Aerospace”) un nekustamo īpašumu attīstībā (“LNK Properties”).

 

Komentāri (21)

rinķī apkārt 16.09.2015. 18.45

Tas viss ir labi, man tikai liekas, ka trūkst paša galvenā. Rakstā nav neviena vārda par iemesliem un motivāciju, kādēļ Krievijas vēstniecība pēkšņi uzdāvina 4 miljonus Rīgai?

+6
0
Atbildēt

1

Valdis Eiserts 16.09.2015. 16.58

Un viss ? Pus-patiesība arī nav patiesība.

+2
0
Atbildēt

0

jupis 17.09.2015. 04.20

Šis ir reklāmas raksts? Bet kur tad norāde?

Varbūt nejauši publicēts nepabeigts melnraksts, bet varbūt Iriram kājiņa paslīdēja???

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu