Saeimas prezidijs izveido ģenerālsekretāra amatu (papild.) • IR.lv

Saeimas prezidijs izveido ģenerālsekretāra amatu (papild.)

29
Karina Pētersone. Foto: Kaspars Krafts, F64

Amatā ieceļ Karinu Pētersoni

Saeimas Prezidijs ceturtdien apstiprināja jaunu parlamenta administratīvās vadības nolikumu, kas paredz arī Saeimas ģenerālsekretāra amata izveidi, nosakot, ka šī amatpersona nodrošinās parlamenta administratīvo vadību.

Vienlaikus ģenerālsekretāra amatā iecelta Karina Pētersone, un plānots, ka viņa darbu šajā amatā sāks 12.oktobrī, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Nolikums maina Saeimas administrācijas struktūru un administrācijas struktūrvienību līdzšinējo pakļautību.

Saeimas Preses dienestā norāda, ka jaunas štata vietas netiks veidotas un Saeimas administrācijas reorganizācija notiks, izmantojot esošos budžeta resursus. Parlamenta ģenerālsekretāra amats ir lielākajā daļā pasaules parlamentu, arī visās Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona valstīs. Jaunā koncepcija veidota, ņemot vērā starptautisku parlamentu praksi un pieredzi.

Saeimas administratīvās vadības darbības mērķis ir nodrošināt visu nepieciešamo atbalstu Saeimas funkciju izpildei un Saeimas deputātiem. Lai to īstenotu, Saeimas ģenerālsekretāra amata pienākumos ietilpst Saeimas administrācijas saskaņota, mērķtiecīga un uz rezultātu virzīta darba nodrošināšana, parlamenta personāla sastāva vadība un attīstība, finanšu un citu resursu vadība un uzraudzība, administrācijas darba stratēģiskās plānošanas un izstrādāto plānu savlaicīgas īstenošanas vadība un pārraudzība.

Tāpat šā amata pienākumos ietilpst Saeimas pārstāvēšana starptautiskās sanāksmēs un divpusējās attiecībās ar citu valstu parlamentiem atbilstoši savai kompetencei.

Saeimas ģenerālsekretāra amatam izvirzītas augstas prasības, arī pieredze lielas iestādes vadīšanā, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, augstākā līmeņa valsts valodas un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālas valodas zināšana, kā arī atbilstība prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Saeimas ģenerālsekretāra tiešā pakļautībā strādās Saeimas Kancelejas direktors un Saeimas izpilddirektors, kā arī Personāla nodaļa, Protokola nodaļa, Informācijas nodaļa un parlamenta komisiju darbinieki, kuru darba saturu joprojām noteiks attiecīgās komisijas priekšsēdētājs.

Nākamgad Latvija kļūs arī par Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona sadarbības formāta (NB8) prezidējošo valsti, kuras parlamentārās dimensijas organizēšanā un īstenošanā nozīmīga loma būs arī parlamenta ģenerālsekretāram.

Šonedēļ jau ziņojām, ka Saeimā iecerēts izveidot jaunu amatu – parlamenta ģenerālsekretāru, un šim amatam jau nolūkots kandidāts. Par to pirmais vēstīja LTV raidījums “Panorāma”.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (29)

lno 09.09.2015. 09.21

Ja netiek galā ar kādu priekšnieku, tad jāieceļ tā virspriekšnieks? Jāpiekrīt, ka atraduši atbilstošu koalīcijas mazspējai:)

+20
-1
Atbildēt

0

Arturs Pērkons 09.09.2015. 09.17

Interesanti, ka tiesiskuma valstī laiku pa laikam uzrodas kāds amats, kam konkursu nav jārīko – ieceļ vajadzīgo personāžu un klārs.

+20
-2
Atbildēt

0

DD1 09.09.2015. 09.23

No 2011.gada sākuma Karina Pētersone vada Latvijas Institūtu, kura uzdevums ir veicināt Latvijas atpazīstamību ārvalstīs. Kundze ne ar ko nav pierādījusi savu lielo varēšanu, ka viņai būtu veidojams jauns amats ar plašām pilnvarām – Saeimas ģenerālsekretāre.

+16
-2
Atbildēt

2

    tonijs > DD1 09.09.2015. 12.37

    Latvijas Institūts (3 cilvēku sastāvā), cik esmu pasekojis līdzi, ir darbojies sekmīgi, izdevis daudz derīgu materiālu par Latviju svešvalodās. Tomēr arī man nav skaidrs, 1) kāpēc vajadzīgs jauns amats un 2) kāpēc tieši Pētersonei tas jāieņem.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > DD1 09.09.2015. 12.44

    tonijs

    Latvijas institūtu būtu jāvada jaunām, smpātiskām, izglītotām sievietēm, nevis čekas viķirānēm, kā līdz šim.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu