Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

8
Nesaprātīgs cilvēks
Kristīne Simsone

 


oooc
 Nesaprātīgs cilvēks / Irrational Man. Jaunākā Vudija Allena filma ir melnā komēdija par kāda izdeguša filozofijas pasniedzēja un studentes savādo attiecību izvērsumu. Lērums intelektuālu atsauču, sulīgi dialogi un enerģiski aktieru Emmas Stounas un Vakīna Fīniksa sniegumi šo filmu padara par baudāmu «kino našķi», taču noteikti neierindo klasiķa ievērojamāko darbu sarakstā. Kino no 11.septembra.

oo Ups! Kuģis ir pazudis / Ooops! Noah is Gone… Krāsaina animācija par pārīti dzīvnieku, kam lielo plūdu «priekšvakarā» secen aizgājis Noasa šķirsts. Ņemšanās un jampadracis sanāk liels, taču par košajiem mošķiem vēstošā filma būtu krietni tīkamāka, ja savu stāstu nebalstītu tikai un vienīgi uz klaunādes stiķiem. Kino no 11.septembra.

Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps. Festivāls šogad piedāvā noskatīties nesenākos, konkursam pieteiktos latviešu kinodarbus mēneša garumā kinoteātrī Kino Citadele. Festivālu atklās trīs pirmizrāžu seanss, kurā būs skatāma Romāna Bondarčuka dokumentālā lente Diksilenda. Mūzikas skaņas no Ukrainas – par pūtēju orķestri no Hersonas, kā arī Viktora Ščepina dokumentālais stāsts par kino mākslinieku Viktoru Šildknehtu Lielā Kino Kapteinis jeb Visgodīgākie un patiesākie dzīves stāsti, ko pavēstījis Viktors Šildknehts, jūrnieks, mākslinieks un Latvijas pilsonis un Aleksandra Hāna erotisko bilžu kolāža Erotikons. Konkursam pieteikts vairāk nekā 70 filmu. No 15.septembra līdz 15.oktobrim kinoteātrī Kino Citadele.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu