Piektdien Dailes teātrī pirmizrāde „Oskars un Rozā dāma" • IR.lv

Piektdien Dailes teātrī pirmizrāde „Oskars un Rozā dāma”

44
NULL

Rēzijas Kalniņas monoizrāde. Režisors Viesturs Meikšāns

Dailes teātra sezonas pirmā pirmizrāde būs Rēzijas Kalniņas monoizrāde „Oskars un Rozā dāma”. Režisora Viestura Meikšāna veidotā jauniestudējuma pirmizrāde notiks 11.septembrī Dailes teātra Kamerzālē, rakstīts teātra preses relīzē.

Mazajam Oskaram ir palikušas tikai desmit dzīves dienas. Par viņu rūpējas žēlsirdīgā māsa rozā kostīmā. Un Oskars spēlē spēli – katru dzīves dienu viņš izdzīvo desmit savas dzīves gadus, tādējādi nodzīvojot garu, laimīgu, piesātinātu dzīvi. Viņš izaug, kļūst pieaudzis, iemīlas, apprecas, izjūt „pusmūža krīzi”, noveco. Turklāt vēl katru dienu Oskars raksta vēstules Dievam. Dievs šīs vēstules ņems vērā un izteiktās vēlēšanās izpildīs.

Franču rakstnieka Ērika Emanuela Šmita (dz.1960) stāsts „Oskars un Rozā dāma” (2002) ir gudri skumjš un aizkustinoši maigs, tomēr paradoksālā kārtā tas ir arī jautrs, piedāvājot paskatīties uz iluzoro dzīvi ar pilnasinīgu apliecinājumu.

Stāstu dramatizējis un tulkojis Viesturs Meikšāns. Viņa pārziņā būs arī telpas, kostīmu un mūzikas izvēle. Radošajā komandā strādā arī video māksliniece Dace Sloka un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (44)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu