Stoltenbergs: NATO Eiropā vajadzīgs spēcīgāks karaspēks • IR.lv

Stoltenbergs: NATO Eiropā vajadzīgs spēcīgāks karaspēks

16
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: EPA/LETA

NATO ģenerālsekretārs uzskata, ka nepieciešams dialogs ar Krieviju

NATO Eiropā vajadzīgs spēcīgāks karaspēks, intervijā ASV laikrakstam “Wall Street Journal” atzinis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

“Tas, kas mums ir vajadzīgs Eiropā, ir krietni spēcīgāks karaspēks, dažādi iespēju veidi modernākajam segmentam, spēcīgākas operācijas nekā krīzes vadība Afganistānā,” sacīja Stoltenbergs. “Mums kolektīvajai aizsardzībai būs nepieciešams citādāks karaspēka veids,” viņš piebilda.

“Militārie spēki, kas mums ir Eiropā, ir neizmantoti, bet tie ir ļoti noderīgi, jo tie nodrošina savaldīšanu,” norādīja ģenerālsekretārs.

“Savaldīšana darbojas, kad darīšana ir ar valstiskiem spēlētājiem. Savaldīšana ir krietni sarežģītāka, kad darīšana ir ar nevalstiskiem spēlētājiem,” atzina Stoltenbergs.

„Tas, ko Krievija dara Ukrainā, un Krimas aneksija ir ļoti nopietni. Mēs tam nevaram piekrist, taču tas ir vēl viens iemesls, ka mums ir jātiekas. Īpaši pēc spriedzes un militārās aktivitātes pieauguma. Vai arī mūsu iebildumi [pret Krievijas] darbībām Gruzijā. Tas tikai palielina argumentu skaitu dialoga nepieciešamībai,” teica Stoltenbergs intervijā.

Viņš nedomā, ka dialogs nozīmē vājumu. „Man dialogs nav vājuma pazīme, bet gan spēka pazīme. Ja esat pārliecināti par savu spēku, izjūtat sevi kā stipras savienības daļu, jūs varat to atļauties,” teica NATO ģenerālsekretārs, kurš uzskata, ka nepieciešams dialogs ar Krieviju par spīti tās agresijai Ukrainā un Krimas aneksijai.

 

 

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu