Pa medus ceļu • IR.lv

Pa medus ceļu

6
Vinnis valdes priekšsēdētājs Uldis Rudmiezis.

Pirms astoņpadsmit gadiem Latvijā tika radīta preču zīme un vienlaikus arī uzņēmums Vinnis, kurā tobrīd strādāja tikai trīs cilvēki. Tagad tas ir vadošais medus fasēšanas uzņēmums visā Baltijā

To, ka medu un dažādus medus produktus, uz kuriem redzama preču zīme Vinnis, var iegādāties gandrīz visos Latvijas veikalos, noteikti pamanījuši daudzi. Taču mazāk būs to, kas zina – Vinnis ir dibināts Cēsīs, kur atrodas joprojām, un šajā uzņēmumā fasētais medus nopērkams ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Anglijā, Vācijā, Īrijā un Polijā. Atsevišķi produkti eksportēti pat uz Arābu Emirātiem un Ķīnu.    

«Biškopība ir ļoti specifiska nozare, kas atkarīga no daudziem faktoriem. Tajā skaitā arī tādiem, ko cilvēks nevar ietekmēt, piemēram, laika apstākļiem, kas lielā mērā nosaka ikgadējo medus ražu,» stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Rudmiezis.

No burkām līdz…

Toreiz, kad viņi sākuši, Latvijā darbojušies labi ja pāris tūkstoši bitenieku. Medu varēja nopirkt tirgū vai arī vienā otrā veikaliņā, ja pircējam bija līdzi pašam sava burka, kurā to ieliet.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu