ASV vērš jaunas sankcijas pret vairāku valstu uzņēmumiem (papild.) • IR.lv

ASV vērš jaunas sankcijas pret vairāku valstu uzņēmumiem (papild.)

21
Foto: Edijs Pālens, LETA

Sankciju sarakstā iekļauti ne tikai Krievijas uzņēmumi

ASV no trešdienas ievieš jaunas sankcijas pret vairākiem Krievijas uzņēmumiem, kas pārkāpuši vienošanos par kodolieroču neizplatīšanu Irānai, Sīrijai un Dienvidkorejai, vēsta BBC.

Šo uzņēmumu vidū būs Iekārtu konstruktoru birojs, Korporācija „MiG” un „Rosoboroneksport”, kas jau ne pirmo reizi iekļauts sankciju sarakstā, kā arī uzņēmums „Katod”.

Tā saucamajā ASV „melnajā sarakstā”, kas stāsies spēkā trešdien, iekļuvuši arī uzņēmumi no Ķīnas, Ziemeļkorejas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Sīrijas, Sudānas, Irānas un Turcijas.

ASV valdības struktūrām aizliegts ar šajā sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem slēgt līgumus par piegādēm vai pakalpojumiem, aizliegts sadarboties un izsniegt eksporta licences tirdzniecības operācijām.

Izņēmuma gadījumi, ja tādi būs nepieciešami, ir iespējami tikai ar ASV valsts sekretāra lēmumu. Visas patlaban spēkā esošās licences ir jāaptur, teikts dokumentā, kas pieejams ASV valdības izdevuma „Federal Register” mājas lapā.

Arī ASV Tirdzniecības ministrija vērsusies ar savu sankciju sarakstu pret Krievijas un citu valstu uzņēmumiem saistībā ar bruņoto konfliktu Ukrainā.

„To cilvēku darbība un politika, kas bez Ukrainas valdības lēmuma pakļaujas Krimas varai, grauj demokrātiskos procesus un institūcijas Ukrainā, apdraud mieru, drošību, stabilitāti, suverenitāti, (..) un tādējādi rada ārkārtas draudus ASV nacionālajai drošībai un ārpolitikai,” teikts paziņojumā.

Jaunajā „melnajā sarakstā” pievienoti vairākas Krievijas uzņēmuma „Rosņeftj” meitas firmas, kā arī uzņēmumi, kas pieder „Rosņeftj” un apkalpo uzņēmumu ārpus Krievijas.

Tā šo uzņēmumu skaitā, pret kuriem ir vērsti papildu ierobežojumi un kontrole, ir mašīnbūves koncerns „Ižmaš” un vairākas ostas Krievijas anektētajā Krimā.

Tikmēr Eiropas Savienība (ES) gatavojas pagarināt sankcijas pret Krieviju līdz 2016.gada martam, vēsta „The Wall Street Journal“, atsaucoties uz avotiem diplomātiskajā aprindās.

„Eiropas Savienība nolēmusi līdz 15.martam pagarināt sankcijas pret 200 cilvēkiem un uzņēmumiem, kuru vidū ir Krievijas pilsoņi un separātisti. Tas tiek darīts, lai turpinātu spiediena politiku uz Maskavu līdz pilnīgai Minskas vienošanās īstenošanai un uguns pārtraukšanai līdz gada beigām,” teikts paziņojumā.

Pēc izdevuma rīcībā esošām ziņām, šo lēmumu ES oficiāli pieņems trešdien un ES ministri to parakstīs līdz septembra vidum.

Pašreizējo ES sankciju, kas paredz iebraukšanas aizliegumu ES valstīs un aktīvu iesaldēšanu, darbības termiņš beidzas 15.septembrī. Tās ir vērstas pret 151 personu.

(papildināta ar daļu par ES sankcijām)

Komentāri (21)

traductrice 02.09.2015. 11.05

ārkāpuši vienošanos par kodolieroču neizplatīšanu Irānai, Sīrijai un DIENVIDkorejai(!)…

—-

Source text: A determination has been made that a number of foreign persons

have engaged in activities that warrant the imposition of measures pursuant to

Section 3 of the Iran, NORTH Korea, and Syria Nonproliferation Act.

Vai ziņas ievadītājiem nevajadzētu rūpīgāk pārlasīt tekstu, pirms Dienvid- un Ziemeļkoreju likt vienā maisā?

+5
0
Atbildēt

1

Charlie Hebdo 02.09.2015. 11.42

Ja ASV administrācija būtu redzīgāka, sen jau būtu ieviestas sankcijas pret as “Baltijas Holdins”, as «KVV Liepājas Metalurgs», investīciju fondu „Ripplewood”, Itera, “Skonto būve”, Re&Re, AB.LV un Rietumu bankām un vēl desmitiem citu čekas un bandītu uzņēmumu.

+2
0
Atbildēt

2

    Charlie Hebdo > Charlie Hebdo 02.09.2015. 13.58

    Dolārs

    Čekas maisu publiskošana ieviestu skaidrību par neskaitāmu SC un V neliešu radu, draugu, padomnieku un sponsoru noziedzīgo pagātni(iespējams arī tagadni, ja viņi godīgi kā Rinkēvičs neizkāpj no lādes), tāpēc arī tik masīva pretestība un demagoģiska rīcība, taisot dārgas “totalitārisma pētīšanas” komisijas ar to čekas kuratoru akceptētiem “zinātniekiem”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Dolārs > Charlie Hebdo 02.09.2015. 13.44

    Tad paceltos arī jautājums par tūkstošiem Latvijas pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju, kuri ir čekas maisos, bet jau vairāk nekā divdesmit gadus tiek turēti noslēpumā, jo tad simtiem ierēdņu (t.sk. policistu) un valsts/pašvaldību pārvaldes darbinieku nāktos atbildēt uz nepatīkamiem jautājumiem sabiedrībai.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

latvijas_valsts 02.09.2015. 12.56

latvieši kā vienmēr uzrakstīja ziņu tā, ka neviens neko nesaprot, nu bet latviešu un vispār rietumu kultūrai tas ir ierasti, jo tajā pieņemts, ka ir valdnieki, un ir bidlomasa, kurai tāpat zināt īpaši neko nevajag, tāpēc arī ziņas tai bidlomasai var rakstīt, kā pagadās. Šādu sadalījumu ar bidlomasas eksistenci mēs arī saucam par demokrātiju.

В Госдепартаменте США на вопрос «Известий» ответили:

— Санкции против юридических лиц были введены вследствие получения достоверных сведений о передаче или приобретении товаров и технологий, оказании определенных услуг, входящих в список экспортного контроля США, Ирану, Сирии или Северной Корее, — пояснили в Госдепе. — Также речь может идти о товарах, услугах и технологиях, которые могут внести вклад в разработку оружия массового поражения, крылатых или баллистических ракетных систем в данных странах.

Более четко разъяснить смысл данного документа в Госдепе отказались, сославшись на конфиденциальный характер информации.

Читайте далее: http://izvestia.ru/news/582680#ixzz3kZdFMOpf

Ha-ha-ha! Ieviesa sankcijas, bet to jēgu skaidrot atsakās! Jo kādēļ tad bauriem kaut ko skaidrot?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu