Policija par laupīšanu aiztur sešu cilvēku grupu un aicina atsaukties cietušos • IR.lv

Policija par laupīšanu aiztur sešu cilvēku grupu un aicina atsaukties cietušos

34
Valsts policija par laupīšanām aizturējusi piecus vīriešus un vienu sievieti. Policistiem ir aizdomas, ka šīs personas varētu būt pastrādājušas vēl citas laupīšanas, tāpēc likumsargi lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no personu pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 67090900, 67090930 vai 110. Foto: Valsts policija/LETA

Tiesa aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu

Valsts policija par laupīšanām aizturējusi piecus vīriešus un vienu sievieti. Policistiem ir aizdomas, ka šīs personas varētu būt pastrādājušas vēl citas laupīšanas, tāpēc aicina atsaukties citus cietušos.

Pagājušās nedēļas nogalē pie Juglas ezera netālu no slūžām pēc kopīgas alkohola lietošanas ar mazpazīstamu kompāniju tika aplaupīti divi vīrieši. Abiem cietušajiem bija nodarīti miesas bojājumi un nolaupītas personiskās mantas – mobilie telefoni, zelta gredzens un rokas ķēdīte, cietušajiem radot zaudējumus aptuveni 2200 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas un uzsāka viņu meklēšanu.

Pirmdien policisti Juglas mikrorajonā pamanīja aizdomīgu kompāniju, kurā atradās meklēšanā esošās personas. Likumsargi aizturēja sešu cilvēku grupu – piecus vīriešus un vienu sievieti – un nogādāja viņus Teikas iecirknī. Aizturētie ir 1954., 1980., 1987., 1988. un 1993.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1989.gadā dzimusi sieviete. Visas aizturētās personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Tajā pašā laikā likumsargi saņēma informāciju, ka netālu no iepriekšējās laupīšanas vietas notikusi vēl viena laupīšana. Tur kādam vīrietim nodarīti miesas bojājumi un nolaupītas viņa personiskās mantas – pase, mobilais telefons, maks, nauda, atslēgas. Cietušais policistiem pastāstīja, ka esot sists, žņaugts, vilkts uz ugunskuru, pēc tam ticis arī slīcināts. To viņam nodarījusi vairāku cilvēku grupa.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka abas laupīšanas pastrādājusi aizturētā personu grupa.

Aizvakar aizturētajiem četriem vīriešiem un sievietei tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, bet 1988.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirkņa policistiem ir aizdomas, ka šie pieci aizturētie vīrieši un viena sieviete varētu būt pastrādājuši vēl citus noziegumus. Tādēļ likumsargi lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no personu pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 67090900, 67090930 vai 110.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu