Uzņēmumam "Statoil" Latvijā būs jauna vadītāja • IR.lv

Uzņēmumam “Statoil” Latvijā būs jauna vadītāja

36
Latvijas uzņēmuma logo.

Amatu atstāj “Statoil Fuel&Retail Latvia” izpilddirektore Siliņa

No 1.septembra “Statoil Fuel&Retail Latvia” izpilddirektores amatu atstāj Ilze Siliņa un par uzņēmuma izpilddirektores vietas izpildītāju kļūs līdzšinējā finanšu direktore Gunta Jēkabsone, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Siliņa, kura četrus gadus vadīja “Statoil Fuel&Retail Latvia”, izlēmusi doties līdzi savai ģimenei uz Šveici. Kā skaidro izpilddirektore, “septiņpadsmit gadus, ko esmu pavadījusi “Statoil”, man bijis tas gods strādāt ar fantastiskiem cilvēkiem no daudzām valstīm”.

“Statoil Fuel&Retail” vecākais viceprezidents Jorns Madsens augstu novērtē sasniegumus, kas tika panākti Siliņas vadībā. “Ilze un viņas komanda ir paveikušas izcilu darbu, izveidojot “Statoil” par vienu no stiprākajiem zīmoliem mazumtirdzniecībā un labākajiem darba devējiem Latvijā, kā arī uzrādot labus finanšu rezultātus,” norāda Madsens.

Jaunās uzņēmuma izpilddirektores vietas izpildītājas Jēkabsones karjera “Statoil” Latvijas organizācijā esot veiksmes stāsts 19 gadu garumā. Darbu “Statoil” Jēkabsone esot sākusi kā degvielas uzpildes stacijas pārdevēja, taču laika gaitā, pierādot līdera prasmes un kompetenci finanšu jomā, viņa kļuva par iekšējo kontrolieri, pēcāk par Finanšu un kontroles departamenta vadītāju un vadības grupas locekli. Pateicoties Jēkabsones ieguldījumam, līdz šim esot izdevies sekmīgi ieviest risku vadības un grāmatvedības sistēmas.

Degvielas tirgotāja “Statoil Fuel&Retail Latvia” apgrozījums 2013.gada četros mēnešos bija 128,45 miljoni eiro, bet peļņa – 581 418 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. Dati sniegti tikai par četriem mēnešiem, jo uzņēmuma finanšu pārskata gads pielīdzināts “Statoil Fuel&Retail” uzņēmumu grupas akcionāra finanšu pārskata gadam. Turpmāk tas sāksies 1.maijā un beigsies nākamā gada 30.aprīlī. Līdz ar to 2013.gada finanšu pārskats ietver finanšu datus par periodu no 1.janvāra līdz 20.aprīlim.

“Statoil Fuel&Retail Latvia” ir daļa no “Statoil Fuel&Retail” uzņēmumu grupas, kura savukārt ir viens no lielākajiem Skandināvijas un Baltijas valstu autotransporta degvielas tirgotājiem ar vairāk nekā 100 gadu darba pieredzi šajā nozarē.

“Statoil Fuel&Retail” piedāvā arī stacionāro enerģiju, degvielu jūras transportam, aviācijas degvielu, smērvielas un ķimikālijas. “Statoil Fuel&Retail” ir aptuveni 400 autocisternu un vairāk nekā 60 degvielas uzglabāšanas termināļi astoņās valstīs.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu