Uz robežas • IR.lv

Uz robežas

2
Pauls Raudseps

Politiķu prāti ceļ žogus, kuriem bēgļu izmisušās sirdis pāri kāpj

Vidusjūra. Sestdien Itālijas flote pie Lībijas krastiem izglāba 4400 bēgļu no vairāk nekā 20 pār-blīvētām, grimt draudošām laivām. Pēc Apvienoto Nāciju datiem, šajā gadā 264 500 bēgļu jau šķērsojuši Vidusjūru. Vairāk nekā 100 000 nonākuši Itālijā, bet 160 000 Grieķijā.

Kosas sala. Pagājušajā nedēļā Grieķijas valdība noīrēja lielu pasažieru kuģi, uz kura izmitināt un reģistrēt gandrīz 2000 bēgļu no Sīrijas. Iepriekšējā nedēļā stadionā, kurā spiesti mitināties vairāki tūkstoši bēgļu, izcēlās sadursmes ar policiju. Tikai daži kilometri jūras šķir Kosu no Turcijas, kur atrodas vairāk nekā miljons bēgļu, bet tūristu skaits uz salas šogad sarucis. Kā raksta britu prese, ir ļoti nepatīkami ēst brokastis, kamēr uz tevi skatās izsalcis cilvēks.

Maķedonijas robeža ar Grieķiju. Policijas centieni ar asaru gāzi un gaismas-trokšņa granātām apstādināt tūkstošiem cilvēku liela pūļa laušanos pāri robežai izrādījās veltīgi, un sestdien robeža tika bēgļiem atvērta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu