Jaunā ASV vēstniece Rīgā ieradīsies piektdien • IR.lv

Jaunā ASV vēstniece Rīgā ieradīsies piektdien

4
ASV karogs. Foto: AFP/LETA

Amatā viņa stāsies 8.septembrī

Jaunā ASV vēstniece Latvijā Nensija B.Petita Rīgā ieradīsies piektdien, 28.augustā, informē ASV vēstniecība Latvijā.

Vēstnieces pienākumus Petita oficiāli sāks pildīt tikai 8.septembrī, kad Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būs iesniegusi akreditācijas vēstules.

Petita, kas ir karjeras diplomāte ārlietu dienestā, no 2013.gada ir ASV Ārlietu ministrijas Eiropas un Eirāzijas jautājumu biroja, Rietumeiropas jautājumu biroja direktore.

No 2010.gada līdz 2013.gadam viņa ir bijusi ASV Ārlietu ministrijas Starptautiskās narkotiku apkarošanas un tiesību aizsardzības biroja Politikas plānošanas un koordinācijas nodaļas vadītāja. Vairākus gadus viņa darbojās kā padomniece ASV vēstniecībā Krievijā, kā arī bija Politiskās nodaļas vadītāja ASV vēstniecībā Austrijā.

Petita savu bakalaura grādu ieguva Vasera koledžā Ņujorkā, savukārt maģistra grādu viņa ieguva Mičiganas Universitātē.

Vēstniece runā krievu, ukraiņu, vācu, spāņu un angļu valodā, kā arī mācās latviešu valodu. Vēstniece ir precējusies ar ASV diplomātu Džeimsu Petitu, un abiem ir divi pieauguši bērni.

Iepriekšējais ASV vēstnieks Marks Pekala darbu Latvijā beidza teju pirms gada – pagājušā gada augusta sākumā viņš no Rīgas devās atpakaļ uz ASV, lai ieņemtu Ārlietu dienesta institūta profesionālo un reģionālo studiju programmu dekāna amata vietu.

2014.gada augusta beigās ASV prezidents Baraks Obama nominēja Petitu par ASV vēstnieka Latvijā kandidāti, taču par viņas kandidatūru vēl bija jābalso ASV senātam, kas ar lemšanu kavējās. 2015.gada maija beigās ASV senāta Ārlietu komiteja beidzot uzklausījusi nākamo iespējamo ASV vēstnieci Latvijā.

ASV Senāts viņu šim amatam apstiprināja 24.jūnijā, un zvērestu Valsts departamentā Petita nodeva 29. jūlijā.

 

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu