Atrod mežā nomaldījušos tūristu ģimenes bērnu • IR.lv

Atrod mežā nomaldījušos tūristu ģimenes bērnu

40
Ilustratīvs foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Divgadīgais ceļotājs pa Engures novadu nogājis divus kilometrus

Engures novada Klapkalnciemā pazudušais divus gadus vecais zēns, kas kopš svētdienas vakara bija nomaldījies mežā, sveiks vesels, kaut noguris, atrasts šorīt pulksten 6, vēsta aģentūra LETA. Bērns ir tūristu – ASV pilsoņu – atvase. Viņš kopš svētdienas vakara bija nomaldījies mežā, kāpu zonā, un atrasts aptuveni 1,5-2 kilometru attālumā no vietas, kur pazuda ģimenei.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka vakar mežā Klapkalnciemā bija pazudis divgadīgs, 2013.gadā dzimis bērns. Viņa ģimene ir ASV pilsoņi, kas dzīvo Vācijā, Berlīnē, atvaļinājumā atbraukuši uz Latviju atpūsties.

Purviņa apstiprināja, ka meklēšanā bija iesaistīti Valsts policijas (VP), Zemessardzes, Engures novada un Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kinologi, kā arī piedalījās brīvprātīgie – kopumā bērnu meklēja ap 500 cilvēku. Ļoti intensīva meklēšana notika vakarā, jo strauji iestājās tumsa. Aizsardzības ministrija palīgā meklētājiem bija atsūtījusi helikopteru ar apgaismojumu un speciālām ierīcēm.

Bērns, kuru plkst.6.15 no rīta atrada meža masīvā, purva malā, naktī bija nogājis aptuveni pusotru līdz divus kilometrus. Tomēr, izstaigājot apkaimi meklētāju ķēdē, naktī bērnu nepamanīja. Nevarot izslēgt iespēju, ka viņš varēja būt nobijies un paslēpies. Fiziski bērns nebija savainojies. Viņa veselību pārbaudīja mediķi.

VP noskaidro notikušā apstākļus, un sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, taču nedz konkrēts pants, nedz aizdomās turamā statuss nevienai personai procesā nav noteikts. VP lietvedība nav šķērslis tūristu ģimenes tālākai ceļošanai, skaidroja Purviņa.

Komentāri (40)

guna 17.08.2015. 17.40

Lai tikai tagad žoludes un co pamēģina latviešus nosaukt par neiecietīgiem, lepniem, neempātiskiem un nespējīgiem izprast citu ciešanas. Šis gadījums pilnībā apgāž šādus apgalvojumus.

+3
-2
Atbildēt

1

    Centrum > guna 17.08.2015. 21.56

    Izlasi Charlie Hebdo komentāru.Viņš arī viens no tiem lepnajiem,empātiskajiem un līdzcietīgajiem?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

jautajums_4 17.08.2015. 13.06

Viņa ģimene ir ASV pilsoņi, kas dzīvo Vācijā, Berlīnē, atvaļinājumā atbraukuši uz Latviju atpūsties.

—————————————–

Un mazo sauc Fjodors, kā es vienās ziņās lasīju.

Labi, ka viss labi.

+3
-2
Atbildēt

1

    traductrice > jautajums_4 17.08.2015. 13.40

    nebija lasījusi šādu faktu, bet tieši tas man iešāvās prātā kā pirmā doma. Pārāk jau nu uzkrītoši bija gan mītnes valsts, gan pilsonības pieminēšana, lai gan vāciešiem un amerikāņiem atbildība pret bērnu ir iepotēta (ar attiecīgo likumdošanu) jau asinīs, kamēr jaunpienācējiem tas vēl ir tikai jāmācās.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

aivarsk 17.08.2015. 13.38

ASV pilsoņi no Vācijas, dēls Fjodors…

Sēdējuši auto, kamēr citi meklēja – nu tā baumo, bet vai ir dūmi bez uguns?

Kaut nu tā nebūtu…

+7
-7
Atbildēt

4

    andrejs > aivarsk 17.08.2015. 20.53

    Cerams, ka VP krimināllietas ietvaros veiks mazajam analīzes uz miega medikamentiem…

    —————————–

    Kādas analīzes… jokojies? … “ģimenes ceļojums turpinās”….

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > aivarsk 17.08.2015. 16.17

    Vai varbūt nebija arī par ko teikt -Paldies..

    Nezinu, nezinu, bet dīvaini tas viss izskatās…pazaudēt divgadnieku svešā mežā īsi pirms nakts iestāšanās….

    divgadnieks svešā mežā-nav jau dārzs- 1,5-2 km nogājis- ja bļautu, tad tādā attālumā vajadzētu dzirdēt, tur taču cilvēki bija pa visu apkaimi, kad jau ap 9ņiem ir piķa melna nakts, atrasts 100 m no purva…naktis jau aukstas, cik tur vajag, lai nosaltu…suņi pēdas nepaņēma…Cerams, ka VP krimināllietas ietvaros veiks mazajam analīzes uz miega medikamentiem…

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > aivarsk 17.08.2015. 14.48

    Vēl nepatīkamāki dūmi par to, ka pēc 500 cilvēku līdzdalības meklēšanā ģimene — Fjodora tēvs un māte — nav uzskatījuši par vajadzīgu pateikt paldies vai spasibo brīvprātīgajiem un iesaistītajām valsts iestādēm, dienestiem. Ja būtu attapušies/uzskatītu par nepieciešamu, vai nu mediji neziņotu.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > aivarsk 17.08.2015. 15.53

    Domā viņiem viegli? 500 fašisti visapkārt, un vēl “natovskij” helihopters virs galvas – cilvēkiem šoks!

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu