Ēģiptē karstuma vilnī gājuši bojā 92 cilvēki • IR.lv

Ēģiptē karstuma vilnī gājuši bojā 92 cilvēki

31
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Valstī piedzīvots lielākais karstums 40 gados; gaiss sasilis līdz 46 grādiem

Šonedēļ piedzīvotajā karstuma vilnī Ēģiptē dzīvību zaudējuši 92 cilvēki, sestdien paziņoja valsts Veselības ministrija, vēsta aģentūras LETA-DPA. Kā pavēstījis valsts Meteoroloģijas dienests, patlaban piedzīvotais karstums ir visspēcīgākais, kāds pieredzēts pēdējās četrās desmitgadēs.

Lai arī augusts Ēģiptē ir ierasti karsts mēnesis, šoreiz gaisa temperatūra ir pārsniegusi vidējos rādītājus, sasniedzot 40 grādus Kairā un 46 valsts dienvidos. Valsts veselības dienesti brīdina cilvēkus turēties ēnā. Nav ziņu, ka no karstuma būtu cietuši ārvalstu tūristi.

Karstums šovasar ilgstoši valdīja Eiropas dienvidu daļā, kur meteorologi vairākkārt izplatīja brīdinājumus, lai cilvēki uzmanītos no pārkaršanas. Savukārt Baltijas un Ziemeļvalstīs vasaras pirmā puse bija vēsa. Šīs norises atbilst vienai no globālās sasilšanas pētnieku prognozēm par gaisa temperatūras paaugstināšanos noteiktos reģionos, kamēr citur laiks turēsies vēsāks. Silto un auksto atmosfēras slāņu sadursmes var izraisīt spēcīgus negaisus.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu