Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Japāņu astronauts Kimija Džujs (no kreisās) kopā ar amerikāņiem Kjelu Lindgrēnu un Skotu Keliju nogaršo sārtos romiešu salātus, kas izaudzēti Starptautiskajā kosmiskajā stacijā. Zinātnieki skaidro, ka prasme audzēt pārtiku komosā nākotnē būs nepieciešama īpaši tālās misijās, piemēram, uz Marsu.

Nedēļas notikumi pasaulē


Eiropas Komisija apstiprinājusi
2,6 miljardu eiro palīdzību Eiropas valstīm, lai risinātu imigrantu un bēgļu problēmas. Nauda vispirms tiks piešķirta valstīm, kuras uzņem visvairāk imigrantu, to skaitā Grieķijai un Itālijai. 

Grieķija un starptautiskie kreditori panākuši vienošanos par daudzu miljonu palīdzības programmu, apņemoties budžeta deficītu šogad nodrošināt 0,25% apmērā no IKP. Vienošanās nodrošinās Grieķijas palikšanu eirozonā un novērsīs valsts bankrotu. Atēnām jāpanāk vienošanās par trešo tautsaimniecības glābšanas programmu līdz 20.augustam, kad tai jāatmaksā 3,4 miljardi eiro Eiropas Centrālajai bankai.

Virs Ukrainas austrumiem notriektās Malaizijas lidmašīnas reisa MH17 atlūzās, iespējams, atrastas Krievijā ražotas BUK raķetes daļas. Izmeklētāju komanda norāda, ka atrastās BUK zeme-gaiss sistēmas var palīdzēt noteikt lidmašīnas notriekšanā iesaistītos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu