Neiepazītie rīdzinieki • IR.lv

Neiepazītie rīdzinieki

6
Pavārs Juris Prudņikovs atzīst, ka ir nonācis pareizajā vietā tieši darba kolektīva un klientu dēļ. «Kad atnāku uz darbu, atnāku kā uz mājām,» viņš saka.

Šos cilvēkus noteikti ir satikuši vai pazīs daudzi pilsētnieki. Veicot savus ikdienas darbus, viņi neapzināti veido galvaspilsētas seju. Kas viņi ir, un kas interesants ir viņu darbā, vaļaspriekā vai dzīvesveidā?

Rīgas balss

Māra Krontāle, ierunājusi pieturu nosaukumus

Kas notiks, kad es nomiršu? Kas notiks ar autobusu pieturām? – skaļi, skanīgi iesmejas Māra Krontāle, bijusī Latvijas radio diktore un sieviete, kuras balsi, nosaucam pieturu nosaukumus, katru dienu autobusos dzird rīdzinieki. Lielākās mokas sagādājis nesen ierunātais pieturas nosaukums «Nacionālā bibliotēka». «Pirmajā variantā biju ierunājusi vārdu «bibliotēka» tā, ka burts «l» skan pārāk mīksti, un cilvēkiem nepatika. Viņiem likās, ka saku krieviski. Labi, pārrakstījām. Pēc tam izrādījās, ka nebija pietiekami garš «ē». Pārrakstījām vēlreiz. Bibliotēka,» Māra demonstrē, īpaši pavelkot un uzsverot «ē».

Arī pašai gandrīz katru dienu sanāk braukt autobusā. «Dažā autobusā skaņa ir tīrāka, bet citā nez kāpēc skan palēnināti, dobjāk. Dažos ir tik klusi, ka knapi var dzirdēt,» diktore stāsta. Tad reizēm gribas iesaukties: «Ko viņa tur teica?», līdz atminas, ka tā, kas runā, ir viņa pati. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu