Kādēļ atbalsts trūcīgajām ģimenēm nāk tik vēlu?! • IR.lv

Kādēļ atbalsts trūcīgajām ģimenēm nāk tik vēlu?!

21
Ilustratīvs foto: Kaspars Krafts, F64
Olafs Pulks

Rūpes par bērniem izmanto politiskā kapitāla vairošanai

Rīgas domes vadība beidzot pieņēmusi lēmumu, kuru jau vairākus gadus gaidīja 700 maznodrošinātās un trūcīgās ģimenes. No 1.janvāra šo ģimeņu atvasēm skolās vairs nebūs jāmaksā par pusdienām. Ļoti svarīgs un ilgi gaidīts lēmums!

Tik tiešām gaidīts ar nepacietību, jo priekšlikumu apmaksāt pusdienas bērniem no maznodrošinātajām un trūcīgajām daudzbērnu ģimenēm iesniedzu jau pirms gandrīz diviem gadiem, apspriežot kārtējo gada budžetu un pēc tam to grozot. Tomēr domes vairākums bija tā aizrāvies ar spēlīti ”mēs vairākums – jūs opozīcija”, ka trūcīgo ģimeņu izdzīvošanas jautājumi tika uz ātru roku ielikti lielā, noputējušā un reti atveramā atvilktnē.

Atbilde toreiz bija cieta – naudas nav, ir svarīgākas lietas.

Aizvadītajā mēnesī kļuva zināms, ka turpmāk valsts finansēs ne tikai pirmo trīs, bet nu jau četru klašu skolēniem pusdienas visā valstī. Kā tā, valsts rūpes par bērniem pieaug, bet skaļie sociāldemokrāti no Rīgas Domes pat atbalstu trūcīgajām daudzbērnu ģimenēm ir noraidījuši! Ja nu kāds līdzšinējais ”Saskaņas centra” vēlētājs sāk šaubīties par sociāldemokrātiskā gara un patosa patiesumu? Ar steigu kas jādara. Un no dziļās un noputējušās atvilktnes tiek izvilkts mans priekšlikums, modificēts iekļaujot visas trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes un prezentēts kā savs.

Viens no argumentiem pret manu priekšlikumu bija iespējamā to skolēnu izsmiešana, kuri saņem pašvaldības atbalstu. Toreiz ierosināju šo naudu ieskaitīt ”Rīdzinieka kartē” vai e-talonā. Dārgā ”Rīdzinieka kartes” programma šobrīd atrodas uz ”skuju takas”, tādēļ atlicis e-talons. Un re, priekšsēdētājs Ušakovs klāsta medijiem ideju par naudas ieskaitīšanu e-talonā kā savu!

Tas tiesa, vissvarīgākais ir, lai bērni no maznodrošinātajām ģimenēm būtu paēduši, lai brālītis no piektās klases ar skumjām acīm nenoskatītos, kā māsiņa no trešās klases ēd pusdienas, jo tās apmaksā valsts.

Pārējais ir politiskās spēlītes, tomēr, ja domes vadība mazāk tās spēlētu, bērni no trūcīgajām daudzbērnu ģimenēm jau ilgāku laiku saņemtu brīvpusdienas.

Manam ierosinājumam bija arī turpinājums – piešķirt brīvpusdienas arī tiem bērniem no trūcīgajām daudzbērnu ģimenēm, kas apmeklē bērnudārzus. Šiem mazuļiem pusdienas nepieciešamas ne mazāk kā skolēniem. Jācer, ka domes vadība attapsies un arī šo ierosinājumu pievienos, lai arī mazuļu vecāki varētu kaut nedaudz uzelpot.

Autors ir Rīgas domes opozīcijas deputāts no ”Vienotības”.

Komentāri (21)

Absints 11.08.2015. 15.15

Pulka kungs, piekrītu Jums.

Esmu par to, lai “trūcīgajiem” rokās nedotu naudu, bet dotu mantu. Nevis zivi, bet makšķeri.

Ja vecāki bieži vien ir paši vainīgi pie sava stāvokļa, tad bērni ir tie, kas vecākus neizvēlas. Un tiem ir jāpalīdz.

Tas, ka Ušakovs zog svešus priekšlikumus, nav nekas jauns. Man gan nav saprotams RD opozīcijas vājums, jo valstī tā nav opozīcija.

+3
0
Atbildēt

0

valdemir 11.08.2015. 16.53

Tāpēc, ka mūsu prioritātes ir fiskālā disciplīna, banku sektora stabilizācija un Āfrikas bēgļu integrācija, bet ar sociālajiem jautājumiem lai nodarbojas ziedot.lv, Pestīšanas armija un sociāldemokrāti. Droši vien tādu atbildi Pulks dzirdēja, kad iepazīstināja vienotības spici ar savām grandiozajām idejām.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu