Šadurskis: Jāvērtē, vai koalīcija un tās līgums vēl pastāv • IR.lv

Šadurskis: Jāvērtē, vai koalīcija un tās līgums vēl pastāv

82
Kārlis Šadurskis. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Protesta akcija pret bēgļiem bijusi Nacionālās apvienības ”kauna darbs”

Nākamnedēļ koalīcijas padomes sēdē viens no jautājumiem būs – vai valdības koalīcija un koalīcijas līgums vēl pastāv, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 sacīja Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, ”Vienotības” frakcijas priekšsēdētājas vietnieks. Vakardienas protesta akciju pret bēgļiem viņš dēvē par koalīcijas dalībnieces Nacionālā apvienības (NA) ”kauna darbu”.

Šadurskis pauda, ka koalīcija veidojas tāda, kāda ir ievēlēta Saeima, un pašreizējā parlamentā šis, acīmredzot, esot optimāls koalīcijas modelis, lai cik rīcībnespējīga iekšējo pretrunu dēļ neliktos. Viņš atzīst, ka koalīcijā ir problēmas, tāpēc koalīcijas padomē viens no jautājumiem būs par koalīcijas un tās līguma pastāvēšanu un to, kā partneri plāno turpināt strādāt. NA līderis Raivis Dzintars vakar gan paziņoja, ka valdības stabilitāte ir atkarīga no ”Vienotības” iekšējās stabilitātes, nevis partneriem.

Koalīcijas situācija jānoskaidro, jo tuvojas darbs pie nākamā gada budžeta, šodien uzsvēra Šadurskis. ”Kādam var būt vilinājums ar populismu pārdalīt to naudu, kuras mums nav,” sacīja Šadurskis, skaidrojot, ka 2016.gadā vēl nebūs iespējams finansēt virkni objektīvu nepieciešamību un daļa gaidu paliks nepiepildītas. Taču 2017. un 2018.gadā finanšu situācija būs daudz labāka, tāpēc kādam politiķim varētu būt vēlme līdz tam laikam tikt pie lielākas ietekmes.

Šadurskis uzskata, ka Nacionālā apvienība ”jūtas kā opozīcijas partija”, līdz ar to būtiski saprast, kāds būs parlamenta atbalsts nākamā gada budžetam, vai Saeimā pietiks balsu stratēģisku mērķu finansēšanai, proti, ārējai drošība, veselībai, izglītībai, nevienlīdzības mazināšanai, tautsaimniecības kreditēšanas atsākšanai.

”Vienotības” iekšējās nesaskaņas politiķis skaidro ar ”dažu personu lielākām ambīcijām nekā viņu pienesums”. Tas neesot attiecināms uz partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kura neesot ieinteresēta valdības destabilizēšanā.

NA aģitēšanu pret bēgļu uzņemšanu un vakar notikušo protesta akciju Šadurskis dēvē par ”kauna darbu”, gan atzīstot: ”Emocionāli neviens no mums neilgojas pēc bēgļu uzņemšanas. Taču ir reālā situācija – krīze Dienvideiropas valstīs, un te vajadzīga Eiropas solidaritāte.” Protestējot pret bēgļiem, NA izmanto situāciju savu spalvu spodrināšanai, aizrāda politiķis, piebilstot – Latvijas dalība krīzes plānā ir tīri simboliska, jo brīvprātīgi uzņemam tikai 250 bēgļus no simtiem tūkstošu.

Šadurskis cer, ka NA uzstāsies, savāks ”punktus no vēlētājiem” un nomierināsies. Latvijas stūrgalvīgs ”nē”, atsakoties solidāri uzņemt simbolisku skaitu bēgļu, var apgrūtināt mūsu cīņu par līdzvērtīgākiem atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem vai, piemēram, likt apšaubīt vajadzību solidāri sargāt Baltijas gaisa telpu, brīdina ”Vienotības” politiķis.

Komentāri (82)

DD1 05.08.2015. 09.50

“Vienotības” iekšējās nesaskaņas politiķis skaidro ar “dažu personu lielākām ambīcijām nekā viņu pienesums”. Tas neesot attiecināms uz partijas līderi Solvitu Āboltiņu”

Šadurskis tagad ir nomainījis Kamparu un Zaķi Āboltiņas pāža, krēsla pienesēja un advokāta amatā.

+16
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 05.08.2015. 09.51

bez koaliicijas liiguma aizkuliseem pastaav ietekmes sfeeru sadale starp partiju saimniekiem un iipašniekiem , ja tur saakas nesaskaņas tad arii valdiiba saak šuupoties , iemeslus saimnieki piemeklees un savaa starpaa vienosies, visgludaak gaaja A Beerziņa valdiibai , sfeeras sadaliija , nekaadu nesaskaņu un valdiiba notureejaas liidz veeleešanaam pilniigi neko nedarot.

+10
-2
Atbildēt

0

Bet 05.08.2015. 09.33

Šī sasaukuma Saeimā Šadurska aktivitātes daudzos jautājumos mani ir pilnībā nokaitinājušas. Nekādas saprāta dzirksts un ieklausīšanās arī tautas balsī, Vien gudras un augstprātīga pamacības skan gan no viņa , gan Rinkeviča kaut tajā pašā bēgļu jautājumā.

Vai Es dalībvalstīm ir skaidrs un saprotams, vai vispār tās vēlas dzirdēt mazo valstu problēmas. Latvija taču ir nacionāla valsts, bet ar kādu nacionālo sastāvu un kādām problēmām integrācija sjautājumos. Starp citu tas pat ir atzīts starptautiskos pētījumos, ka esam pēdējā vietā starp dalībvalstīm integrācijā!

Mūsu valstij ir jāsargā ES ārējā robeža caur kuru tāpat ieplūst imigranti arvien lielākā skaitā! Kur te palīdzība, ja tie j;āsūta atpakaļ, piemēram, uz Vjetnamu. Vai tik ceļa izdevumi nebija ap 2000 EUR vienam.

Vienīgā cerība, lai gan tā ir sīka, ka imigranti no Āfrikas brauc šurp tikai lielu pabalstu dēļ. Mēs tādus nemaksāsim- jo vienkārši nav tādu iespēju. Vakar no franču TV uzzināju, ka franči maksā 1100 EUR mēnesīlielu pabalstu, tad kā lai nedzenas šurp pāri jūrai??? Nu jā , un mums gan jau arī šie migranti pieprasīs tādas pašas summas, un, ja nedos….?

+16
-10
Atbildēt

4

    Bet > Bet 05.08.2015. 11.59

    Cabulis! labs!

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    cabulis > Bet 05.08.2015. 11.28

    Ja nedos, tad Juris Jansons viņus aizstāvēs.

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Bet 05.08.2015. 13.11

    Bet

    Jansona kungs nebūt nav tāds, kādu to vēlētos redzēt Saskaņa & Vienotība, Muižnieks gan.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    cabulis > Bet 05.08.2015. 12.12

    Un vēl Nils Muižnieks.

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu