LU docents Pleps būs Valsts prezidenta padomnieks • IR.lv

LU docents Pleps būs Valsts prezidenta padomnieks

21
Jānis Pleps. Foto: Aigars Eglīte, F64

Eksperts savulaik atstājis līdzīgu amatu iepriekšējā prezidenta administrācijā

Par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa padomnieku konstitucionālo tiesību jautājumos nākamnedēļ kļūs Jānis Pleps, kurš pašlaik ir Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājs Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, informē prezidenta kancelejas preses dienests. Pleps darbu prezidenta administrācijā sāks 10.augustā, ziņo lsm.lv.

Pleps ir Latvijas Universitātes docents un Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājs. Viņš ir darbojies iepriekšējā prezidenta Andra Bērziņa izveidotās ekspertu grupas pārvaldības pilnveidei sastāvā un līdz pagājuša gada nogalei strādājis Saeimas Juridiskajā birojā. Pēc gandrīz septiņiem birojā nostrādātiem gadiem Pleps juridiskā padomnieka amatu atstāja vienlaikus ar kolēģi Edgaru Pastaru.

Prezidenta Bērziņa pilnvaru sākumā Pastars sāka apvienot prezidenta konstitucionālā un juridiskā padomnieka pienākumus. Iepriekš tos pildīja divi cilvēki, un tagad Vējonis šo kārtību atjauno. Jau ziņots, ka viņa likumdošanas un juridiskā padomniece ir Kristīne Jaunzeme. Jau vēstīts, ka 10.augustā darbu prezidenta kancelejā sāks preses padomnieks Gusts Kikusts, kurš līdz šim vadījis Latvijas Radio ziņu programmas.

Komentāri (21)

haralds 05.08.2015. 15.48

Y, no iepriekšējā prezidenta burtiski dvesa tas, ka viņa administrācijā strādā kāds ar ļoti gaišu galvu!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu