Kalniete lūdz viņu atbrīvot no darba partijas "Vienotība" valdē • IR.lv

Kalniete lūdz viņu atbrīvot no darba partijas “Vienotība” valdē

16
Sandra Kalniete. Foto: Ieva Lūka, LETA

Kalniete apgalvo, ka lēmuma iemesls ir personisks, nevis domstarpības ar Āboltiņu

Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V) uzrakstījusi iesniegumu “Vienotības” valdei ar lūgumu atbrīvot viņu no darba partijas valdē, piektdien vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.

Pirmdien, 3.augustā, to izskatīs valdes sēdē un, visticamāk, kā sacīja pati Kalniete, viņas lūgums tiks apmierināts.

“Manam lēmumam ir tīri personisks iemesls. Pirmdienās, kad notiek valdes sēde, Eiropas Parlamentā ir Ārlietu komisijas sēde, kurā man jāpiedalās, un es netieku uz Rīgu. Sākotnēji tika apspriests, ka valdes sēdes varētu rīkot ceturtdienās, tomēr šo priekšlikumu neatbalstīja,” sacīja Kalniete un noliedza, ka viņas lēmuma sakne meklējama domstarpībās ar partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu.

Publiski tās parādījās pirms kandidatūru izvirzīšanas Valsts prezidenta vēlēšanām. Partijas līdere veltīja asu kritiku savai partijas biedrei Kalnietei, kura, ņemot vērā sabiedrības atbalstu viņai, kā arī “Vienotības” valdes nespēju vienoties par savu kandidātu, neslēpa, ka vēlas kļūt par nākamo Valsts prezidenti.

Āboltiņa norādīja, ka Kalniete, mudinot atbalstīt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam, maldinot vēlētājus. Bet Kalniete savas partijas vadītāju aicināja atpūsties no garīgās slodzes, raksta LETA.

EP deputāte lūdza atmest šo versiju, jo savā politiskajā darbībā esot tik daudz pieredzējusi, ka Āboltiņas rakstura īpatnības viņai nav nekāds pārsteigums, kura dēļ vajadzētu pamest partijas valdi. Galvenais iemesls ir tas, ka valdē nav iespējams strādāt ar pilnu jaudu, uzsvēra Kalniete.

Savukārt EP deputāts Artis Pabriks, kurš arī ir partijas valdes pārstāvis, uzskata, ka valdes darbs ir atkarīgs no darba organizācijas – ja partijas vadība vēlas uzzināt viedokli no tiem valdes locekļiem, kuri strādā Briselē un nevar piedalīties sēdē, tad informāciju tehnoloģiju laikmetā to var izdarīt elektroniski. “Jautājums ir tikai, vai ir vēlēšanās to uzzināt,” sacīja Pabriks un uz jautājumu, vai arī viņš negatavojas rakstīt atlūgumu valdei, atbildēja, ka pagaidām tādu domu neesot analizējis.

Partijas valdes pārstāvis Andrejs Judins, uzzinot par Sandras Kalnietes lēmumu, pauda nožēlu, jo,viņaprāt, Kalnietes nepiedalīšanās partijas vadības lēmumu pieņemšanā ir liels zaudējums.

Valdi ievēl partijas kongresā, un nākamais aiz svītras ir Arvils Ašeradens, kurš nāks Kalnietes vietā.

 

Komentāri (16)

lunda 31.07.2015. 11.45

Ja gribētu, varētu valdes sēdes pārcelt uz citu laiku, tā lai visi tiek. Ja nepārceļ, tātad negrib. Tomēr – vai nesanāk mazliet dīvaini ar Āboltiņu? Viņu praktiski pat neievēlēja Saeimā, viņa tur nonāca varētu teikt ne pa taisno, ja varētu tā izteikties, bet tagad viņa gan varētu kļūt par premjerministri, gan Kalnietei brauc virsū. Bet kā ar viņas leģitimitāti? Tikai pie sevis prātoju …

+7
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > lunda 31.07.2015. 14.15

    lunda .. viņa tur nonāca varētu teikt ne pa taisno, ja varētu tā izteikties..

    =======

    Bet caur logu, un pēčāk pat caur skursteni, kā izteiktos Jāroslavs Hašeks.

    Padevīgi ziņoju, feldkurata kungs, — Šveiks piebilda, — ka tā ir īsta hidra, kā tas Boušeks no Libniem, ko astoņ­padsmit reizes izsvieda no «Eksnera», bet viņš kā līda, tā līda atpakaļ, — esot aizmirsis savu pīpi. Viņš līda iekšā gan pa logu, gan pa durvīm, gan šmauca cauri virtuvei, gan kāpa pāri sētai, gan ielavījās caur pagrabu pie bufetes un droši vien būtu nolaidies lejā pa skursteni, ja ugunsdzēsēji nebūtu viņu laikus nocēluši no jumta. Viņš bija tik neatlaidīgs, ka no viņa būtu varējis iznākt kāds ministrs vai deputāts. Nu, tad viņam arī sadeva, kā pienākas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 31.07.2015. 12.31

Totāla V( un arī visas Latvijas politiskās virtuves),degradācija, vairāk, protams, pateicoties Āboltiņai un V imoptentajam vai nopirktajam Āboltiņas atbalstītāju vairākumam,, nekā Kalnietei.

Bija vienīgā partija, par ko varēja balsot, vairāk Latvijā tādas nav.

+5
0
Atbildēt

0

locus 31.07.2015. 11.22

Āboltiņas sarkanā saule noriet. Un ir grūti to saprast, pieņemt un samierināties! Tādēļ viss tā ir. Esmu Kalnietes pusē.

+5
-1
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > locus 31.07.2015. 16.26

    man gan liekas abas vienaadas , vienai saarkani mati otrai pagaatne , tamdeeļ saderiibas nekaadas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu