Mirusi žurnāliste un mācītāja Aida Prēdele • IR.lv

Mirusi žurnāliste un mācītāja Aida Prēdele

8
Aida Prēdele. Foto: Gatis Dieziņš, LETA

 

Negaidīti mūžībā aizgājusi žurnāliste, mācītāja un bijusī Saeimas deputāte Aida Prēdele (29.11.1950-19.07.2015), raksta portāls La.lv, atsaucoties uz ierakstu Ingas Jērumas Facebook kontā.

Prēdele bija pazīstama Atmodas laika žurnāliste, strādājusi avīzē “Padomju Jaunatne”, arī laikrakstā “Atmoda”, izveidojusi kristīgo laikrakstu “Svētdienas Rīts”, kuru vadīja četrus gadus. Viņa veidojusi kristīgo pielikumu arī laikrakstam “Neatkarīgā Cīņa”.

Prēdele dzimusi 1950.gada 29.novembrī Smiltenē skolotāju ģimenē.

Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Prēdele kļuva par vienu no laikraksta „Padomju Jaunatne” vadošajām žurnālistēm. 1987.gada beigās viņa pārgāja uz jaunnodibināto laikrakstu “Lauku Avīze”. 1988.gada otrā pusē izstājās no Komunistiskās partijas. Tad viņa pievērsās kristietībai.

1991.gadā viņu mācītājas amatā ordinēja toreizējais luterāņu baznīcas arhibīskaps Kārlis Gailītis. Aida Prēdele kalpojusi par mācītāju Drustu un Torņakalna Rīgas Lutera baznīcā. Pēdējos gados nekalpoja nevienā draudzē.

Prēdele bija 5., 6. un 7.Saeimas deputāte, vadījusi Kristīgo demokrātu savienība (KDS) parlamenta frakciju, bet vēlāk izstājusies no KDS un pievienojusies „Tēvzemei un brīvībai”/LNNK. Bijusi Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekle.

Aidu Prēdeli kapu kalnā izvadīs 28.jūlijā plkst. 12 no Sv.Trīsvienības baznīcas Sarkandaugavā.

 

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu