SVF: Grieķijas solītās reformas ir nereālas • IR.lv

SVF: Grieķijas solītās reformas ir nereālas

31
Attēlā redzamais grafiti Atēnās var izrādīties grieķiem atbilstošs - būs krietni jāsavelk jostas. Foto: AFP/LETA

Ciprs: Grieķijas bankas varētu palikt slēgtas vēl mēnesi

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) nācis klajā ar asu kritiku Grieķijas un Eiropas Savienības finanšu vienošanās. SVF paziņojis, ka Grieķijas solītās reformas, kas jāveic, lai saņemtu finanšu palīdzību, ir nereālas, ziņo BBC.

Tuvāko divu gadu laikā Grieķijas ārējais parāds divas reizes pārsniegs valsts IKP un tie uzdevumi, kas izvirzīti ES un Grieķijas vienošanās, lai sakārtotu valsts ekonomiku, ir nesasniedzami, paziņoja SVF pārstāvis.

Tikt galā ar Grieķijas parādu var tikai ar rīcību, kas krietni pārsniedz tās darbības, ko paredzējusi ES, norāda SVF.

BBC ekonomikas apskatnieks norāda, ka SVF paziņojums var krietni apgrūtināt Grieķijas premjerministra Alekša Cipra iespējas saņemt Grieķijas parlamenta atbalstu panāktai vienošanās ar ES.

Tikmēr Ciprs otrdien brīdināja, ka bankas var palikt slēgtas līdz brīdim, kad netiks panākta galīgā vienošanās ar eirozonu par jauno finansiālās palīdzības programmu, taču šis process var ilgt pat mēnesi.

“Banku atvēršana ir atkarīga no vienošanās apstiprināšanas, kas notiks mēneša laikā,” intervijā Grieķijas sabiedriskajai televīzijai norādīja Ciprs.

Viņš pauda cerību, ka šajā laikā Eiropas Centrālā banka (ECB) paaugstinās Grieķijas bankām sniegtās ārkārtas likviditātes atbalsta līmeni.

 

Komentāri (31)

Ebenemezers-3 15.07.2015. 14.29

a ko tu miiliit gribi , lai paareejaas ES daliibvalstis sedz grieķu komoonizmaa nodziivotos paraadus? , rekets ir no zociaalistiem , tiiraakaa šantaaža, lai dotajaa momentaa sagraabtu varu valstii , neizdosies.

+3
0
Atbildēt

0

klusais 15.07.2015. 16.58

Absints 15.07.2015. 14.52

Grieķi īstenībā ir bezizejā. Man šķiet, ir sasnieguši “neatgriešanās punktu”, to situāciju, kad visu vērts par labu vairs nav iespējams. Līdz šim iegūtais aizdevums ir iztērēts pārsvarā glābjot bankas, un apkalpojot aizdevumus, līdz grieķiem tas reāli nav nonācis. Līdzšinējās valdības, atšķirībā no Latvijas, nav mācējušas likt lietā iegūtos līdzekļus, lai situāciju uzlabotu, un bedre ir palikusi tikai lielāka. Kā jau rakstīju, tas man atgādina ātro kredītu parādnieku, kas lai samaksātu vienu parādu, ņem nākošo lielāku. Jau tagad uz katru grieķu ģimeni parāds ir ap 100 tūkstoši eiro (kuru viņi īstenībā nav redzējuši)- ir pilnīgi skaidrs, ka to viņi atdot nespēs.

Savukārt likt maksāt citiem ir muļķīgi, un uz to neviens arī nepiekritīs. Man nav receptes, kas grieķiem būtu jādara, lai tiktu ārā no bedres. Nezinu!

+1
-1
Atbildēt

8

    klusais > 15.07.2015. 15.56

    lno -šoreiz mums tas sitīs reāli pa maciņu 200+ mio apmērā , ja grieķi neizķepurosies. Bet es vēl gaidu Grieķijas un pec tam Somijas un Vācijas balsojumu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > 15.07.2015. 15.35

    Ķīps

    Nokabināt no kakla milzīgo akmeni, Ortodoksu baznīcu, tās īpašumus izpārdot, bet tās kalpus piespiest strādāt vissmagākos un nepatīkamākos darbus, lai kompensētu, ko tie mērgļi: sadisti, alkaši un pederasti norijuši un nodzēruši. Kuri atsakās, utilizēt bez ierunām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > 15.07.2015. 16.12

    lno – kā man paskaidroja cilvēks, kam kāda sajēga par šo situāciju , tad aizdevums parādīsies nosacīti bilances rādītājos un var materializēties reālā naudas samaksā gadījumā , ja grieķiem beigās ir kirdik.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > 15.07.2015. 16.05

    LV pensionāri palīdzēs uzturēt 3x lielākās grieķu pensijas? Kaut kā neticu, tad streļķu pēcnācēji ir pilnīgi degradējušies:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Absints > 15.07.2015. 15.52

    Par pensijām ir interesanti. Maksā sociālo nodokli, pelni sev pensiju, taču valsts maksā to, ko tajā konkrētā brīdī var atļauties. Un tas ir atkarīgs no darba spējīgo un uzturamo skaita, no valsts spējas iekasēt nodokļus utt. Jeb no tā konkrētā brīža ekonomiskā stāvokļa, ko nu nekādi iepriekš, maksājot nodokļus, nevar paredzēt Un tad iznāk, ka maksāt nodokli ir maza jēga. Tas, ka grieķiem pensijas ir uzpūstas, ir taisnība. Bet, cik tur ir vainīgi paši cilvēki, kas godīgi maksājuši nodokļus, lai pensija būtu? Faktiski iznāk, ka valsts apzināti māna cilvēkus- sak- maksājiet nodokļus, būs pensija… Īstenībā te korelācija ir švaka. Laikam izeja būtu 3. līmeņa fondos vai tamlīdzīgi, kur valsts tiešā veidā ietekmēt nespēj, bet pats darbinieks to apzināti var krāt.

    Ja valsts atņem vai samazina pensijas, kā tas bijā arī Latvijas gadījumā, tad ar to faktiski pasaka – tas, ka godīgi strādāji un godīgi maksāji nodokļus, ir radījuši summu, no kā atņemt. Jeb- ja strādāji -sodīsim! Un tas nu galīgi nav veids kā padarīt pilsoņus lojālākus valstij un patriotiskākus. Faktiski, tas mans secinājums- iemaksas pensijai nenozīmē, ka adekvāti saņemsi to atpakaļ, valsts šo solījumu pildīt nespēj.

    Tūlīt tas tā notiks ar grieķiem. Arī ar tiem, kas visu mūžu godīgi ir strādājuši un maksājuši nodokļus. Un vai tas būs godīgi?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > 15.07.2015. 15.47

    klusais. Ja ES arī šoreiz “ļausies apmānīties”, vai turpināsim lamāt grieķus?:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > 15.07.2015. 16.02

    Ķīps – par to godīgo grieķu strādāšanu pensijai – vēl līdz šim brīdim nav atcelta norma , ka neprecētās grieķu sievietes manto tēva pensiju … Latvijā pensiju sistēmu uzbūvēja no nulles 90-tajos , grieķiem tam bija daudz ilgāks laiks, lai izveidotu neatkarīgu un sabalansētu sistēmu . Savulaik valdība regulari līda iekšā sociālajā budžetā , lai saglabātu kopējo budžetu ar nelielu deficītu, nezinu kā ir tagad.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > 15.07.2015. 15.33

    Ķīps – tam nu gan nepiekrītu , ka grieķi nav redzējuši to aizdevumu. Aptuveni 20% no budžeta tiek tērēts pensiju izmaksām , kuras faktiski nav nopelnītas, jo ir mākslīgi sazīmētas . Tad nu aizņemtie līdzekļi arī ir gājuši lai aiztaisītu to mākslīgo caurumu . Kaut vai vienkārša lieta – IKP Grieķijā ir līdzīgs kā Latvijā , bet cik reizes atšķiras pensijas …

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu