Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4

Nedēļas notikumi pasaulē

Starp sešām pasaules lielvarām – ASV, Lielbritāniju, Franciju, Vāciju, Ķīnu, Krieviju – un Irānu pēc vairāk nekā desmit gadus ilgām sarunām panākta vēsturiska vienošanās par Teherānas kodolprogrammu. Saskaņā ar vienošanos Irāna atteiksies no jebkādu kodolieroču radīšanas un turēšanas. Apmaiņā pret to Irānai tiek atceltas visas līdz šim noteiktās Rietumu sankcijas. 

Sīrijas bēgļu skaits ir pārsniedzis četrus miljonus. Šī ir lielākā bēgļu krīze pasaulē ceturtdaļgadsimta laikā, secinājusi ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR). Šai kopienai ir nepieciešams pasaules atbalsts, taču viņiem nākas dzīvot briesmīgos apstāk-ļos un grimt arvien dziļāk nabadzībā. Sīrijas karš turpinās jau piekto gadu.

Bosnijā pieminēta 20.gadskārta kopš Srebrenicas slaktiņa – 1995.gadā serbu spēki noslepkavoja aptuveni 8000 musulmaņu vīriešu un zēnu. Tas tiek uzskatīts par smagāko kara noziegumu Eiropā kopš Otrā pasaules kara. Tikmēr Krievija izmantojusi veto tiesības, lai ANO Drošības padomē nobloķētu rezolūciju, kas slaktiņu atzītu par genocīdu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu