Noteiktas labākās skolas Latvijā • IR.lv

Noteiktas labākās skolas Latvijā

32
Foto: Lauris Vīksne, F64

Tradicionāli lielo skolu grupā tā ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, mazo skolu grupā – Daugavpils Saskaņas pamatskola

Ata Kronvalda fonds (AKF) noteicis labākās skolas Lavijā. Šogad vidusskolu grupā ar lielu punktu atrāvienu par labāko atzīta Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, bet pamatskolu grupā – Daugavpils Saskaņas pamatskola.

AKF labāko Latvijas skolu reitngu sāka veidot un pirmoreiz ceļojošo balvu „Lielā Pūce” pasniedza 1988./89.mācību gadā. Skolas šajā reitingā punktus saņem pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu zinātnisko darbu konferencēs un radošajās skatēs, informē AKF izpilddirektore Inga Jonāne.

Šogad “Lielo Pūci” skolu grupā, kur mācās vismaz 100 skolēni, saņems Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, Siguldas Valsts ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Cēsu Valsts ģimnāzija. Rīgas Valsts 1.ģimnāzija no otrās vietas ieguvējas Daugavpils Krievu vidusskolas ir izrāvusies ar gandrīz trīskāršu punktu pārsvaru – attiecīgi 137,76 un 58,62.

Reitinga apakšgalā esošās Kuldīgas Centra vidusskola un Talsu 2.vidusskola abas attiecīgi saņēmušas 0,33 punktus.

AKF lielo skolu reitinga grupā uzteic Rīgas Klasisko ģimnāziju, kas šogad uzlabojusi savu rezultātu – no 21.vietas 2013./2014. mācību gadā skola šogad pakāpusies līdz 6.vietai.

Kopumā “Lielās Pūces” balvai šogad tika vērtētas 80 skolas.

Savukārt “Mazo Pūci” mazo skolu grupā saņems Daugavpils Saskaņas pamatskola, Daugavpils 13.vidusskola, Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskola, Aglonas vidusskola un Preiļu 1.pamatskola.

Pirmajā vietā esošā Daugavpils Saskaņas pamatskola saņēmusi 52,67 punktus, otrās vietas ieguvēja Daugavpils 13.vidusskola – 33,75, bet 3.vietas ieguvēja Druvas vidusskola – 31,25 punktus.

Pēdējo gadu laikā mazo skolu reitingā Daugavpils Saskaņas pamatskola bijusi starp Top 5 skolām un šogad reitingā ierindojusies pirmajā vietā. Stabili reitinga augšgalā noturējusies Aglonas vidusskola un Rīgas 89.vidusskola.

AKF mazo skolu reitingā uzteic Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolu un Preiļu 1.pamatskolu, kas no 21.vietas 2013./2014. mācību gadā šogad spējusi ierindoties 5.vietā.

Šogad „Mazās Pūces” balvai tika vērtēta 91 skola.

Skolu vērtējuma mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par skolu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

Ceļojošās balvas pasniegšana paredzēta pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pirms jaunā mācību gada sākšanas.

Ar skolu reitingiem pilnībā varat iepazīties šeit.

 

Komentāri (32)

MZGD 14.07.2015. 21.00

Pirma Gimnazija rulle kaa vienmeer, bet priecaties varesim kad nevis pirmajiem ir trisciparu rezultats, bet gan kad pedejiem reziltats bus rakstam ar divciem cipariem PIRMS komata. Viena elitara vidusskola nu loti atgadina padomju laikus, turpetim vastis ar labu izglitibas sismemu (piemeram Somija) lepojas ar mazu starpibu starp pirmajiem un pedejiem.

+6
0
Atbildēt

0

aivarsk 14.07.2015. 18.03

Šāda reitingošana ir diezgan slimīga padarīšana…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu