Pārstādīšana. Nociršana • IR.lv

Pārstādīšana. Nociršana

4
Nellija Ločmele

 

Rozes ziemā viņš nepiesedz – izdzīvos, kas spēs. Bet konfliktus māk risināt, pirmā doma nav dot pa purnu. Tik atklāts par sevi pat šādās spilgtās detaļās ir jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš šonedēļ stājas amatā. Par Vējoņa politiskajiem uzskatiem krustu šķērsu rakstīts gadu garumā, tāpēc šoreiz pievērsāmies prezidenta personībai – kā viņš pieņem lēmumus, kas aizkustina, kas spēj sadusmot un kā viņš izlādē stresa dēļ uzkrātās emocijas.

Dabas mīļotājs, kam bērnu dienās ar pašdarinātu nazīti (uzliec uz sliedēm naglu, pēc tam vilciena saplacināto asmeni pievīlē!) patika klejot mežā, bet tagad joprojām prieku sagādā dārzs, ilgajā politiskajā karjerā pierādījis sevi kā daudzgadīgu, sīkstu un pielāgoties spējīgu zaļo. Redzēsim, kā būs pēc pārstādīšanas Rīgas pils mūros.

Politiskajā arēnā risinās arī citas pārmaiņas, kas bīstamības un prettiesiskuma ziņā atšķiras kā frizūras maiņa no galvas noraušanas. Saeimas politiķi, ignorējot likumā nospraustās ļoti šaurās iespējas atlaist elektronisko mediju neatkarīgo uzraugu NEPLP, ķērušies pie ārkārtas līdzekļiem mediju vides «sakārtošanā». Tiesiskais nihilisms šoreiz tālu pārsniedz parasta vēlētāja līmeni – tikai deputāti ar neveselīgi uzblīdušu varas apziņu var, atrodoties Saeimas ēkā, uzspļaut pašas Saeimas pieņemtam likumam. Lasot padomes vadītāja Aināra Dimanta atklāto interviju par politiķu spiedienu, kļūs skaidrāki vētras iemesli. Kad rakstu šo sleju, Saeimas balsojums par Dimanta nociršanu vēl nav bijis, taču šaubu nav – tik klaji ciniska, pat ar kaut cik tiesiskiem argumentiem nepiesegta izrēķināšanās ir bīstams uzbrukums jau tā trauslajai mediju neatkarībai Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu