Mediji: Ņemcova slepkavība plānota jau pagājušā gada rudenī • IR.lv

Mediji: Ņemcova slepkavība plānota jau pagājušā gada rudenī

25
Noslepkavotā politiķa Borisa Ņemcova foto piemiņas vietā uz Maskavas upes tilta. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tas izslēdz Krievijas varasiestāžu izplatīto versiju par noziedznieku reakciju pēc franču satīras žurnāla “Charlie Hebdo” spridzināšanas

Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību noziedznieki sākuši gatavot jau pagājušā gada rudenī, taču pasūtījumu to veikt izpildītāji, iespējams, saņēmuši vēl agrāk, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, vēsta radiostacija “Eho Moskvi”.

Slepkavības lietas izmeklēšanā iegūtie dati liecina, ka aktīva nozieguma gatavošana sākta jau 2014.gada rudenī, aģentūrai “Interfax” pavēstījis par izmeklēšanas gaitu labi informēts avots.

Kāds cits aģentūras avots nosaucis pat konkrētu laiku. Ņemot vērā noziedznieku izmantotās automašīnas iegādes laiku un brīdi, kad ticis noīrēts viņu izmantotais dzīvoklis, var secināt, ka izpildītāji pie aktīvas nozieguma gatavošanas ķērušies jau pagājušā gada oktobrī vai novembrī.

Kā apgalvo avots, šo versiju apliecinot arī operatīvā informācija un dažu liecinieku liecības.

Arī cietušo puses advokāts Vadims Prohorovs apliecinājis, ka viņam šī informācija jau bijusi zināma. Kā uzsvēra advokāts, viņš jau iepriekš vairākkārt esot norādījis, ka nozieguma gatavošana sākta ne vēlāk kā pērnajā rudenī.

Tas pilnībā izslēdz Krievijas varasiestāžu izplatīto versiju, ka aizdomās par slepkavību aizturētās personas it kā esot rīkojušās, reaģējot uz islāmistiem netīkamo Ņemcova nostāju franču satīras žurnāla “Charlie Hebdo” jautājumā.

Kā ziņots, Ņemcovs tika noslepkavots Maskavas centrā 27.februārī.

Savukārt 7.janvārī islāmistu teroristi Parīzē sarīkoja slaktiņu “Charlie Hebdo”, noslepkavojot 12 cilvēkus. Teroristi paziņoja, ka tā bijusi atriebība par žurnāla slejās publicētajām musulmaņu pravieša Muhameda karikatūrām.

 

Komentāri (25)

solono 08.07.2015. 18.46

Kāpēc jāpublicē melīgi krievu mediju apgalvojumi? Vai tad nav zināms, kurš tur pasūta mūziku? Kauns lasīt….

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu