Kāpēc vajag riet? • IR.lv

Kāpēc vajag riet?

3
Dace Ķezbere.
Māra Miķelsone

Jaunievēlētā NEPLP locekle Dace Ķezbere grib būt diplomāte ar varas struktūrām un televizora ekrānā asiņu vietā dod priekšroku pozitīvām ziņām

Lēnā gaitā viņa ienāk B Burgera uzkostuvē Rīgas centrā pie dzīvelīgās autostāvvietas – virs puķainās kleitas melna, jaunajam amatam atbilstoša žakete. Dienu iepriekš Saeima pilnīgā vienprātībā Daci Ķezberi ievēlējusi Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). No rīta viņa jau tikusies ar padomes vadītāju Aināru Dimantu un bijusi iepazīšanās vizītē Latvijas televīzijā. Bet Ķezberes sāpe – «kāpēc mums savi cilvēki ir jānorej» – atklājas tikai mūsu sarunas beigās. «Es vēl nebiju ievēlēta, bet par mani jau radīja viedokli.»

Nesen klajā laidusi nelaiķim vīram, politiķim Ivaram Ķezberam veltītu grāmatu Durvīs. Tā tas bija, viņa sapratusi, ka «savā dzīvē vienu lielu posmu pabeigusi». Ko tālāk? Jūrmalniece, veidojusi pilsētas Ģimenes TV, Latvijas Zemnieku savienības Jūrmalas nodaļā taujājusi, vai partija viņu atbalstītu, ja startētu uz brīvo vietu NEPLP, un saņēmusi apstiprinājumu. Ķezbere jau agrāk bijusi šīs padomes locekle no 1997. līdz 2005.gadam.

Pati padomju gados par žurnālisti strādājusi LTV, Ķezbere stāsta, ka priecājas par to, kā tagad LTV saimnieko ģenerāldirektors Ivars Belte: «Manuprāt, ar vērienu.» Iespējams, tieši Ķezbere padomes sastāvā varētu atbildēt par LTV, jo tā bija amatu atstājušā Ginta Grūbes joma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu