Obama un Putins telefonsarunā apspriež krīzi Ukrainā • IR.lv

Obama un Putins telefonsarunā apspriež krīzi Ukrainā

12
Ukrainas ģerboni no ložu čaulītēm izveidojuši karavīri, kas atrodas pozīcijās pie Krimskas. Foto: AFP/LETA

NATO Eiropas spēku komandieris atkal brīdina, ka Krievija uzkrāj militāros spēkus pie Ukrainas robežas

ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas līderis Vladimirs Putins ceturtdien telefonsarunā apsprieduši krīzi Ukrainā, Sīrijas konfliktu, teroristiskās organizācijas “Islāma valsts” radītos draudus un pasaules lielvaru kodolsarunas ar Irānu, vēsta LETA/Dw. Šī bija abu līderu pirmā telefonsaruna kopš februāra.

Saskaņā ar Baltā nama sniegto informāciju, Obama sacījis Putinam, ka viņam jāpilda Minskas vienošanās nosacījumi, arī jāatvelk visi Krievijas karavīri un militārais aprīkojums no Ukrainas teritorijas.

Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru Austrumukrainā, tomēr sporādiskas sadursmes Ukrainas austrumos joprojām turpinās.

NATO Eiropas spēku komandieris Filips Brīdlovs savukārt paziņojis, ka Krievija netaisās pārtraukt savu agresiju Donbasā, tieši otrādi – palielina militāro klātbūtni pie Ukrainas robežas, vēsta UNIAN.

Brīdlovs uzsver, ka Ukrainas robeža ar Krieviju joprojām ir atvērta, kas dod iespēju brīvi pārvietoties karavīriem un militārajai tehnikai. Pēdējā laikā militārā tehnika pie robežas gan neesot palielinājusies, taču ir visas pazīmes, ka Krievija uzkrāj militāros resursus – „līdz tam līmenim, kas nepieciešams militārām operācijām”, norāda ģenerālis.

Viņš atkal teica, ka Donbasa kaujinieki militāro tehniku saņem no Krievijas, viņus apmāca Krievijas speciālisti un šie cilvēki ir „gatavi Donbasā darīt visu, ko no viņiem prasīs”.

Tikmēr Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstījis likumu, kas ļauj valsts teritorijā uzņemt citas valsts bruņotos spēkus, ziņo BBC. Ārvalstu karaspēks var tikt ievests pēc Ukrainas lūguma un balstoties uz ANO vai Eiropas Savienības lēmumu.

Kā norādīts dokumentā, kas publicēts Ukrainas prezidenta mājas lapā, tādējādi tiks regulēts jautājums par starptautisko miera uzturēšanas spēku operāciju īstenošanu Ukrainas teritorijā. Šajos starptautiskajos spēkos nevarēs piedalīties to valstu karavīri, kuras „agresīvi vērsušās pret Ukrainu”.

 

Komentāri (12)

Valdis Eiserts 26.06.2015. 08.26

Sarunas rezultāts – Puķinam jānokopj sastrādātā šmuce, tad varēs piedalīties vīru valodās.

+5
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > Valdis Eiserts 26.06.2015. 12.10

    Jānokopj? Nu tad no traka suņa gaidīsim higiēnas ievērošanu…:(

    +2
    0
    Atbildēt

    0

haralds 26.06.2015. 08.22

vai tad Obama murkšķ krieviski?

+2
-2
Atbildēt

4

    Valdis Eiserts > haralds 26.06.2015. 08.28

    Puķins viņam aizliedzis angliski runāt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    valdemir > haralds 26.06.2015. 11.00

    Un feņu? Puķins zinot vācu valodu tuvu Štirlica līmenim un tad jau arī angļu vairs nav nekāda problēma, iespējams, ka arī Obama prot kādu svešvalodu. Un vispār šīs abas tautas neslimo ar mazvērtības kompleksu tādā mērā, lai izsmietu savu prezidentu dēļ tā, ka tam nav pietiekoši izteikts kanādiešu akcents.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > haralds 26.06.2015. 11.35

    valdemir > Nejauksim skābu ar apaļu. Feņa ir plaša, tomēr ierobežota slāņa iekšēji lietojams žargons. Turpretī 3 pieminētie funkcionē visās sabiedrības grupās un slāņos vienlaikus, brīvi pārejot no viena uz otru. Pat lāpstas operators, nonācis iestādē vai, teiksim, intervēts tv, ar zināmām mokām pāriet uz neveiklu kanceļeritu. Tā savienojumam ar slaveno „russkij mat” – parķijno-hozjaistvenija činavnieka runai – 70-80gados bija pat presē lasāms apzīmējums „admiņistraķivnij mat”.

    „Veļīkij mogūčij” nav tukši vārdi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > haralds 26.06.2015. 08.34

    Obama Puķinu nesaprastu pat tad, la būtu apguvis visus 3 „veļīkij mogūčij” paveidus – literāro, matu un kanceļerītu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu