Bostonas spridzinātājs pirms notiesāšanas uz nāvi atvainojas upuriem • IR.lv

Bostonas spridzinātājs pirms notiesāšanas uz nāvi atvainojas upuriem

28
Džohars Carnajevs tiesā. Foto: Reuters

Viņam piespriests nāvessods sešos punktos par sprādzienu sarīkošanu Bostonas maratona laikā 2013.gadā

Par sprādzienu sarīkošanu Bostonas maratona laikā notiesātais Džohars Carnajevs trešdien tiesā pirmo reizi atvainojies saviem upuriem, vēsta LETA/AFP.

Tiesa trešdien oficiāli pasludināja spriedumu Carnajeva lietā, piespriežot viņam nāvessodu sešos punktos par sprādzienu sarīkošanu Bostonas maratona laikā 2013.gadā.

ASV zvērinātie jau 15.maijā nolēma, ka 21 gadu vecajam Carnajevam nāvessods pienākas sešās no 17 apsūdzībām, kas paredz augstāko soda mēru un kurās viņa vainu zvērinātie tādā pašā sastāvā atzinuši jau iepriekš.

Pie Bostonas maratona finiša līnijas 2013.gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji noskaidroja, ka spridzekļus bija uzstādījuši divi čečenu imigranti – brāļi Carnajevi. Otru teroristu – Tamerlanu Carnajevu – dramatiskas vajāšanas operācijas laikā ASV drošības dienesti likvidēja, bet jaunākais brālis Džohars, kurš vajāšanas laikā guva smagus ievainojumus, galu galā tika sagūstīts.

Uzbrukums Bostonas maratonam bija nopietnākais terora akts, kas ASV teritorijā tika pastrādāts kopš 2011.gada septembra, kad islāmistu teroristi uzbruka Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņiem un Pentagona ēkai Vašingtonā.

Carnajevs trešdien pirmo reizi izmantoja iespēju izteikties tiesā, kur atvainojās saviem upuriem. “Es vēlētos atvainoties upuriem un izdzīvojušajiem. Es esmu vainīgs. Lai par to nebūtu šaubu,” sacīja Carnajevs. “Man žēl par dzīvībām, ko esmu atņēmis, par ciešanām, par kaitējumu, ko esmu nodarījis,” viņš piebilda.

 

Komentāri (28)

Valdis Eiserts 25.06.2015. 13.38

Vai ar atvainošanos džihāda kareivis nezaudē svētā mocekļa statusu?

+1
0
Atbildēt

0

heinrihs 25.06.2015. 15.48

Nez ko tagad viņa māmulīte saka – pirms neilga laiciņa saverkšķītu ģīmi gozējās visās bulvārlapelēs, apsūdzot dēlu nodarījumos nolāpītos amerikāņus, kas šai čečenu ģimenei ļāva dzīvot ASV. Interesanti, kad Latvijā uzradīsies kāds čečenu džihādists? Vai ISIS kaujinieks? Naivi ticēt, ka pie mums nekas tāds nav iespējams.

0
0
Atbildēt

0

nomale 25.06.2015. 10.36

Kaut kā tas vārdiņš “likvidēts” ir “veiksmīgi” pārņemts kopš Čečenijas karu atspoguļojuma Krievijas mēdijos.

0
0
Atbildēt

1

    Valdis Eiserts > 25.06.2015. 14.29

    Vārdiņš LIKVIDĒTS ir veiksmīgi paņemts no vārdnīcas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu