"Laimai" var nākties pārtraukt konfekšu "Lācītis kepainītis" pārdošana Lietuvā • IR.lv

“Laimai” var nākties pārtraukt konfekšu “Lācītis kepainītis” pārdošana Lietuvā

22
"Laimas" konfektes. Foto: Ieva Lūka, LETA

Cīņa par šīs preču zīmes piederību turpinās jau trīs gadus

“Laimai” var nākties pārtraukt konfekšu “Lācītis ķepainītis” pārdošana Lietuvā, jo tiesa apmierinājusi Krievijas saldumu ražotāja “Krasny Oktyabr” prasību par preču zīmes anulēšanu, trešdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.

Cīņa tiesās par šīs jau kopš padomju laikiem populārās preču zīmes piederību turpinās jau trīs gadus. Pirmo reizi tiesāšanās notika pēc “Laimas” rosinājuma, bet otru reizi šogad maijā – pēc “Krasny Oktyabr” iniciatīvas.

Līdz šim tiesu lēmumi Latvijā ir bijuši par labu “Laimai” un atzīts, ka “Krasny Oktyabr” preču zīme “Miška kosolapij” Latvijā nav spēkā, līdz ar to Krievijā ražotos “lācīšus” Latvijā pārdot nedrīkst. Taču Viļņas apgabaltiesa pirms nedēļas pieņēmusi lēmumu par labu Krievijas saldumu ražotājam un likusi anulēt “Laimas” preču zīmi “Lācītis ķepainītis”, kā arī aizliegt Latvijā ražoto konfekšu izplatīšanu Lietuvā. Tiesa arī piedzinusi no “Laimas” nepilnu pusotru tūkstoti eiro.

“Laimas” pārstāve Dana Erciņa-Užāne atzina, ka ir informēta par sākto tiesvedību, bet bijusi pārsteigta, uzzinot, ka tiesas sēde jau notikusi.

“Mums pagaidām pilna sprieduma nav, mēs viņu neesam saņēmuši un līdz ar to mēs nevaram neko komentēt,” teica uzņēmuma pārstāve.

Abas konfektes vizuāli ir līdzīgas, uz to papīrīšiem attēlota Ivana Šiškina gleznas “Rīts priežu mežā” reprodukcija. Latvijā “Lācītis ķepainītis”, kuru rotā arī Latvijas karoga svītra, ir desmit pārdotāko konfekšu sarakstā. Arī “Krasny Oktyabr” ražotais “Miška kosolapij” ir pārdošanas hīts Krievijā. Droši vien tāpēc “Krasny Oktyabr” tagad ne vien pārsūdzējis Latvijas tiesas lēmumu, bet par preču zīmi sācis tiesvedību arī Lietuvā.

“Jā, es domāju, ka tas ir atbildes gājiens,” atzina Erciņa-Užāne.

Saskaņā ar tiesas lēmumu “Laima” līdz jūlijam vēl var lūgt Lietuvas tiesu lietu atkal pārskatīt, bet, ja nepaspēs, lēmums stāsies spēkā un “Lācīši ķepainīši” var zaudēt nozīmīgo Lietuvas tirgu.

 

Komentāri (22)

locus 18.06.2015. 13.34

Nomainiet uz Lāčplēša attēlu uz konfektes un pasūtiet to kosolapiju d… ;) Ir laiks!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu